06.05.2022.

Toplak: Lokomotiva je jako dobra, ali imamo kvalitetu za pobjedu

Toplak: Lokomotiva je jako dobra, ali imamo kvalitetu za pobjedu Završetak sezone sve je bliže, došli smo do 34. kola HT Prve lige, a u njemu će šestoplasirana HNK Gorica u subotu od 17 sati na svom Gradskom stadionu ugostiti petoplasiranu NK Lokomotivu. Problema ima i s ozljedama i s kartonima, a svi igrači koji imaju pravo nastupa bit će ustupljeni juniorskom sastavu za ogled s Hajdukom (subota, 10 sati, Gradski stadion). 

- Problema ima, ali oni su takvi da se rješavaju. Iako stvarno imamo dosta izostanaka, opet ćemo imati dobru momčad, opet ćemo biti konkurentni. Vjerujem u cijeli kadar koji imam, vjerujem da ćemo iz igrača koje imamo izvući maksimum - rekao je trener Samir Toplak i dodao:

- Nakon loše partije u Koprivnici dobro smo izanalizirali tu utakmicu, ukazali smo igračima na neke propuste, a ni energetski nismo bili na razini iz prošlih utakmica. Protiv jako dobre Lokomotive moramo biti puno agresivniji i energičniji, jer jedino tako ćemo moći parirati jednoj mladoj i vrlo kvalitetnoj momčadi koja igra bez respekta, ima kontinuitet jako dobrih igara... Čeka nas težak zadatak, ali mislim da imamo kvalitetu da utakmicu okrenemo na našu stranu i izađemo iz ove loše serije.


U kadar se vraća i Iyayi Believe Atiemwen, koji je zbog lakše ozljede propustio gostovanje u Koprivnici.

- Atmosfera u svlačionici je dobra, iako posljednje tri utakmice nisu završile onako kako bismo mi željeli. Lokomotiva je nova prilika, svi želimo pobijediti i vratiti se u pravi ritam - kazao je Atiemwen.