07.04.2022.

Gorica otvara kolo s Istrom: 'Nema opuštanja, želimo nastaviti pozitivan niz!'

Gorica otvara kolo s Istrom: 'Nema opuštanja, želimo nastaviti pozitivan niz!' Nakon pobjede na gostovanju kod Šibenika, pred HNK Goricom novi je izazov, ovoga puta na domaćem terenu. U sklopu 30. kola HT Prve lige na Gradski stadion u petak (18 sati) stiže NK Istra 1961, protivnik s kojim su se Goričani ove sezone susreli već četiri puta. U prvenstvu je Gorica prvo pobijedila u gostima (2-1), zatim remizirala na domaćem terenu (1-1) pa izgubila u kao gost (1-2), a u četvrtfinalu SuperSport nogometnog kupa kao domaćin je prošla dalje nakon izvođenja jedanaesteraca. Ovu utakmicu Gorica dočekuje u nizu od četiri utakmice bez poraza, dok je Istra 1961 u nizu od osam utakmica bez pobjede, još otkad je 28. siječnja pobijedila upravo Goricu.


- Bilo je ugodno raditi u tjednu nakon pobjede u Šibeniku, igrači su pozitivni i optimistični, a u tom duhu smo se i pripremali za Istru. Momčad je to koja ima svoj stil igre, koja voli igrati, puno toga bazira na posjedu, a na nama je da pronađemo odgovor na to i da nastavimo pozitivan niz. Dobri su u kombinatorici, a prema naprijed imaju kvalitetu kojom mogu nauditi protivniku. Mi moramo biti čvrsti i koncentirati, nametnuti se i kontrolirati igru u određenim trenucima. Ne želimo ni u ludilu imalo poletjeti, ostat ćemo ponizni i, nadam se, kompaktni kao u posljednjim utakmicama. Kad smo takvi, pokazalo se dosad, svima smo tvrd orah - kazao je trener Samir Toplak.


U kadar se nakon odrađenih suspenzija vraćaju Musa Muhammed i Caio Cruz, a svoju šansu čeka i Vlatko Stojanovski, strijelac za pobjedu u Šibeniku.

- Nakon pobjede u Šibeniku atmosfera se podigla na još višu razinu, no brzo smo tu utakmicu ostavili iza sebe. Pripremali smo se za Istru, jednog kvalitetnog protivnika, i vjerujem da nas očekuje jako dobra utakmica. Sretan sam zbog gola u prošloj utakmici, ali važnije je što smo nastavili niz pozitivan niz. Svi smo zajedno, jedan uz drugoga, čuvamo leđa jedan drugome, a kad je tako, rezultat mora doći - istaknuo je Stojanovski.