22.01.2022.

Nogometna subota: Dvije prijateljske utakmice, poraz i pobjeda

Nogometna subota: Dvije prijateljske utakmice, poraz i pobjeda Nogometno bogata i sadržajna bila je subota na velikogoričkom Gradskom stadionu. Na igralištu s umjetnom travom program su u 10 sati otvorili juniori HNK Gorice, koji su se sučelili trećeligašu Lukavcu. Završilo je remijem, 2-2, uz golove Dominika Qunija i Josipa Žuljevića iz jedanaesterca, a zatim su na scenu stupili seniori, koji su na rasporedu imali dvije utakmice. Točno u podne jedna je momčad igrala protiv drugoligaša Rudeša, a od 14 sati druga protiv slovenskog prvoligaša Brava.


GORICA - RUDEŠ 1-3
ŠRC Velika Gorica, igralište s umjetnom travom. Sudac: Ivan Čužić.
STRIJELCI: 0-1 R. Brajković (45+2), 0-2 Sekulić (63), 0-3 Majić (74), 1-3 Jurić (90)
GORICA: Dalipagić - Doka, Ćurić, Matković, Keita - Golubickas, Brlek - Benito, Stojanovski, Šroler - Matar. Još su igrali: Cruce, Skrbin, Jug, Brandić, Jurić. Trener Krunoslav Rendulić.

Protiv Rudeša su Goričani zaigrali s nekoliko jesenas standardnih prvotimaca, ali i sa čak četvoricom juniora u početnih 11, uz još petoricu koji su ušli naknadno. Takva je momčad doživjela poraz od Rudeša, koji je iskoristio svoje prilike i upisao "skalp" protiv prvoligaša. Poveli su gosti golom Roka Brajkovića iz kontranapada u samom finišu prvog poluvremena, u kojem nije bilo previše prilika ni na jednoj strani. Gorica je dominirala, držala loptu i - gubila.

U nastavku je trener Rendulić krenuo s promjenama, a gosti su nastavili koristiti prilike. Martin Sekulić povisio je prednost Rudeša na 2-0, a na tri pogotka razlike gosti su otišli 15-ak minuta prije kraja. Poraz je ublažio Ante Matej Jurić u posljednjoj minuti ovog susreta, koji se igrao na terenu s umjetnom travom.


GORICA - BRAVO 2-1
ŠRC Velika Gorica, glavno igralište. Sudac: Luka Kelihar. Pomoćnici: Filip Krznarić i Marko Matić.
STRIJELCI: 0-1 Bajde (15), 1-1 Stojanovski (67), 2-1 Lovrić (79)
GORICA: Debijađi - Mitrović (od 46. Keita), Steenvoorden, Marjanović (od 50. Cruce), Musa - Babec, Suk (od 79. Golubickas) - Delfi (od 79. Šroler), Kalik, Lovrić - Cruz (od 67. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.

Potpuno novih 11 igrača ušlo je u sudar sa četvrtom momčadi slovenskog prvenstva, ali ni ovoga puta nisu nastupili Pršir, Fruk, Krizmanić, Kotarski, Jovičić, Dvorneković, Junior... Preostali kadar stvarao je prilike u ogledu s gostima iz Slovenije, no ponovno je prva lopta završila u goričkoj mreži. Vrlo dobri suparnik poveo je u 15. minuti, nakon što je Gregor Bajde izmaknuo pažnji goričke obrane i ljevicom zatresao mrežu gola na kojem je bio Jan Paolo Debijađi.

U nastavku je Keita zamijenio Mitrovića, Musa otišao na desnu stranu, a u posljednjoj liniji zaigrao je i 18-godišnji Francuz Nathan Cruce, koji je također dobio minutažu i protiv Rudeša. U tu kategoriju spada i Vlatko Stojanovski, koji je u 63. minuti ušao umjesto Cruza, a samo četiri minute poslije izjednačio lijepim golom, udarcem pod prečku iz okreta.

Do preokreta je Gorica došla na ulasku u posljednjih deset minuta, nakon što je prekršaj na 22-23 metra izborio Kristijan Lovrić, koji je slobodnjak sam i izveo te pogodio nisko u desni golmanov kut za vodstvo 2-1.


Pred nogometašima Gorice sad je završni tjedan priprema, i to nepotpuni, budući da proljetni dio sezone u HT Prvoj ligi otvaraju već u petak (18 sati) u gostima kod Istre 1961.