03.01.2022.

Pripreme krenule s 32 igrača, među njima devet juniora

Pripreme krenule s 32 igrača, među njima devet juniora Krunoslav Rendulić i njegova ekipa iz stožera točno u podne okupili su igrače na početku priprema za proljetni dio prvenstva. Njih čak 32, koliko ih se odazvalo na prvu prozivku, započelo je ciklus koji će trajati do prve utakmice nastavka sezone, gostovanja kod Istre 1961 u petak, 28. siječnja.

Moglo ih je biti i nešto više, jer ima i izostanaka s prvog dana priprema. Benito će se po dogovoru priključiti sutra, Aleksandar Jovičić i Jozo Šimunović su pod temperaturom, dok će Junior Martinsson Ngouali propustiti prvi dio priprema jer je dio reprezentacije Gabona, koja će nastupati na Afričkom kupu nacija. Odvojeno od momčadi, smanjenim intenzitetom, za početak će trenirati povratnici nakon ozljeda Toni Fruk i Krešimir Krizmanić.

Uz Elvisa Sarića, koji je pred realizacijom transfera u Južnu Koreju, redove HNK Gorice napustio je i Niko Janković. Njegova posudba iz GNK Dinama je okončana i 20-godišnji veznjak napustio je naš klub nakon devet nastupa u prvom dijelu prvenstva. 

Ostatak društva iz jesenskog dijela prvenstva, koji se okupio nakon odrađenih individualnih programa u posljednjim danima odmora, na startu priprema pojačan je za osmoricu igrača iz juniorske momčadi HNK Gorice, koja je odradila fantastičnu jesen u juniorskoj 1. HNL. S prvom momčadi tako će raditi 17-godišnji desni bek David Sim i ofenzivni vezni Lukak Brlek, 18-godišnjaci golman Faruk Dalipagić, branič Marco Ćurić, veznjak Vinko Skrbin i napadač Vanja Kulenović, te 19-godišnji lijevi bek David Kovačić i zadnji vezni Patrik Jug. Od ranije je dio prve momčadi 19-godišnji Caio Cruz, što brojku juniora u kadru povećava na impresivnih devet...

Trenirat će se žestoko od samog početka, tri dana u ovom prvom tjednu imat će dvostruki program treninga, a u subotu je predviđena i međusobna trening-utakmica u formatu 2x25 minuta. Prvu prijateljsku utakmicu Gorica će igrati 14. siječnja, kad na Gradski stadion dolazi slovenski prvoligaš Radomlje. Osam dana kasnije, 22. siječnja, na rasporedu su dvije utakmice - jedna momčad igrat će u 11 sati protiv Rudeša, a druga u 14 sati protiv slovenskog Brava.

32 IGRAČA NA PRIPREMAMA

GOLMANI
Dominik Kotarski
Ivan Banić
Faruk Dalipagić
Jan Paolo Debijađi

BRANIČI
Musa Muhammed
Albi Doka
Matthew Steenvoorden
Saša Marjanović
Krešimir Krizmanić
Cheick Keita
Marco Ćurić
David Sim
David Kovačić

VEZNI IGRAČI
Hrvoje Babec
Jurica Pršir
Joey Suk
Anthony Kalik
Paulius Golubickas
Josip Mitrović
Vinko Skrbin
Patrik Jug
Luka Brlek

NAPADAČI
Toni Fruk
Younes Delfi
Kristijan Lovrić
Matija Dvorneković
Martin Šroler
Matar Dieye
Vlatko Stojanovski
Fran Brodić
Caio Cruz
Vanja Kulenović