30.11.2021.

Iz penala do polufinala! Gorica - Istra 6-4

Iz penala do polufinala! Gorica - Istra 6-4 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Gorice i NK Istre 1961.

GORICA - ISTRA 1961 6-4 (2-2)
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Dario Kulušić (Šibenik). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Beljo (10), 1-1 Matar (45+2), 1-2 Beljo (80), 2-2 Lovrić (90+7)
11m: Jovičić, Suk, Brodić, Steenvoorden (Gorica), Desio, Galilea (Istra 1961)

GORICA: Kotarski - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Musa - Babec (od 106. Junior), Pršir (od 78. Suk) - Lovrić, Kalik (od 87. Brodić), Fruk (od 87. Delfi) - Matar (od 78. Cruz). Trener Krunoslav Rendulić.
ISTRA 1961: Lučić - Hujber, Einar, Joao Silva, Marin - Perera, Mlinar (od 90. Obanor) - Bande, Mišković (od 62. Mahmoud), Serderov (od 62. Lisica) - Beljo. Trener Gonzalo Garcia.
ŽUTI KARTONI: Fruk, Musa, Lovrić, Steenvoorden, Suk (Gorica), Hujber, Marin, Lučić (Istra 1961)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Istra 1961 6-4 (2-2)

 Gorica - Istra 6-4! Matthew Steenvoorden zabija za polufinale Kupa!!!!
X
Dominik Kotarski brani udarac Joaa Silve!
⚽ Gorica - Istra 5-4! Fran Brodić je siguran!
X Dominik Kotarski brani Iličiću!
⚽ Gorica - Istra 4-4! Nije pogriješio ni Joey Suk.
⚽ Gorica - Istra 3-4! Zabio je sad i Einar Galilea za Istru.
⚽ Gorica - Istra 3-3! Pogodio je za Goricu Aleksandar Jovičić.
⚽ Gorica - Istra 2-3! Precizan za Istru bio je Gonzalo Desio.

KRAJ REGULARNOG DIJELA. Gorica - Istra 1961 2-2. Odluka će pasti nakon jedanaesteraca!

'117 Caio Cruz došao je do lopte u šesnaestercu, vratio u sredinu, nastala je velika gužva, ali opet se u zadnji čas spasila gostujuća obrana.

'108 Slobodan udarac u idealnoj poziciji, na 18 metara po sredini gola, imali su gosti, no dobar udarac Iličića još je bolje obranio Dominik Kotarski.

▶️ 🔁 '106 Počeo je drugi produžetak, Junior Martinsson Ngouali zamijenio je Hrvoja Babeca.

⏸ KRAJ PRVOG PRODUŽETKA. Gorica - Istra 1961 2-2

'105+2 Fran Brodić je pucao s 20-ak metara, iz dobre situacije, ali otišlo je pokraj gola.

'105 Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

🔁 '105 Miroslav Iličić zamijenio je Diona Drenu Belju kod gostiju. 

'98 Poništen gol Gorice! Hrvoje Babec poslao je visoku loptu na vrh peterca, tamo su bila trojica igrača Gorice, a glavom je loptu u mrežu posao 19-godišnji Brazilac Caio Cruz. Proslavili su Goričani gol, no nakon gotovo četiri minute provjere gol je poništen zbog minimalnog zaleđa.

'96 Još jednom je Lovrić pokušao u svom stilu, išlo je snažno i oštro, ali i ravno u golmana Lučića.

🟨 '95 Žuti karton dobio je Joey Suk.

'93 Pred golom je sad bio Fran Brodić, pucao je glavom nakon nabacivanja Delfija, no otišlo je malo pokraj stative.

▶️ '91 Počeo je prvi produžetak.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA. Gorica - Istra 1961 2-2. Idemo u produžetke!

'90+7 GOOOOOOOOOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila na 2-2, strijelac je Kristijan Lovrić! Velika je gužva bila u zadnjim sekundama pred golom Istre, lopta je na kraju došla do Lovrića, koji je sa svoje pozicije kroz gužvu pogodio malu mrežicu gostujućega gola.

🔁 '90+5 Obanor je zamijenio Mlinara kod Istre.

'90+5 Sjajno je pucao Lovrić iz slobodnog udarca s 25 metara, no lopta je otišla malo pokraj stative.

🟨 '90+3 Žuti karton dobio je gostujući vratar Ivan Lučić

'90+2 Dva, tri puta mogli su sad zabiti Goričani, ali neće pa neće... Velika gužva bila je u šesnaestercu, na kraju je Suk pucao iz voleja iz dobre pozicije, no otišlo je preko gola.

'90 Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

'90 Umalo je Einar Galilea poslao loptu u vlastitu mrežu, ali i to je završilo malo pokraj Lučićeva gola.

🟨 '89 Žuti karton dobio je Matthew Steenvoorden.

🔁 '87 Dvostruka izmjena kod Gorice - Younes Delfi i Fran Brodić ušli su umjesto Tonija Fruka i Anthonyja Kalika.

'85 Još jedna prilika za Kalika, duga lopta došla je do njega na sedam-osam metara, zahvatio ju je vrhom kopačke, ali nedovoljno dobro.

⚽ '80 GOL! Istra vodi 2-1, strijelac je ponovno Dion Drena Beljo. Visoka lopta došla je s desne strane, nakon zračnog duela došla do Belje, a on je zabio ljevicom. Sudac Strukan odmah je poništio gol zbog faula u napadu, no nakon pregleda snimke promijenio je odluku i priznao gol.

'78 I odmah velika šansa za Suka! Izašao je Nizozemac sam pred golmana, no nije ostalo dovoljno snage i Lučić je to obranio. Baš kao i Lovrićev pokušaj nakon kornera nekoliko sekundi poslije, ovoga puta izvadio je to iz rašlji.

🔁 '78 Dvostruka izmjena kod Gorice - Caio Cruz i Joey Suk ušli su umjesto Matar Dieyea i Jurice Pršira.

'72 Dupli pas na desnom rubu kaznenog prostora odigrao je Pršir s Matarom, pa pucao, ali nedovoljno preciznog.

'69 U gužvi pred golom ponovno se u šansi našao Kalik, i to velikoj, na dva metra od gola, okružen dvojicom braniča, i njegov udarac glavom bio je preslab.

🟨 '67 Žuti karton za gostujućeg braniča Luku Marina.

'66 Ni penala, ni gola!! Tražili su Goričani jedanaesterac zbog starta na Mataru, a u nastavku akcije Lovrić je pucao sa sedam-osam metara, taj udarac je blokiran, pa se od Kalika lopta na kraju odbila u gol. Međutim, Kalik je bio u zaleđu... Provjera na VAR-u nije dodijelila Goričanima kazneni udarac i od svega - ništa!

'65 Na svojoj poziciji loptu je dobio Lovrić, došao do prostora, pa umjesto suprotnih rašlji pucao u bliži kut, nisko. Domaća obrana uspjela je to odbiti u korner, malo pokraj stative.

🔁 '62 Dvostruka izmjena kod gostiju - Abdallahi Mahmoud i Mateo Lisica ušli su umjesto Roberta Miškovića i Serdera Serderova.

'53 Pucao je Jovičić glavom nakon Frukova kornera, bio je u dobroj poziciji, na vrhu peterca, ali lopta je otišla previsoko.

🟨 '52 Žuti karton dobio je Kristijan Lovrić.

'48 Pokušao je Kristijan Lovrić iz slobodnog udarca, po sredini gola, ali na gotovo 30 metara. Pucao je snažno i previsoko.

▶️ '46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena na bilo kojoj strani.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Istra 1961 1-1

⚽ '45+2GOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila na 1-1, strijelac je Matar Dieye! Lovrić je primio loptu na lijevoj strani, u svom stilu izbacio se na desnu nogu i opalio, Lučić odbio do Tonija Fruka, a on vratio pred gol za Matara, koji je loptu poslao u mrežu s dva-tri metra!

'45 Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

🟨 '38 Žuti karton i za Musu Muhammeda.

'37 Nova prilika za Goricu! Matar je dobro ostavio na povratnu za Hrvoja Babeca, no njegov udarac sa 17-18 metara završio je pokraj gola.

🟨 '36 Žuti karton i za braniča Istre Luku Hujbera.

🟨 '33 Žuti karton dobio je Toni Fruk.

'33 Nakon nabacivanja s desne strane lopta je došla do Lovrića, koji je pucao iskosa i daleko od cilja.

'28 U veliku, izrazitu priliku gurnuo je Fruk opet Anthonyja Kalika, koji je jurio prema golu, pa u sudaru s braničem pao. Tražili su Goričani najstrožu kaznu, ali dobili su samo korner...

'23 Dubinskom loptom Pršir je sad tražio Fruka, izveo je to jako dobro, no golman Lučić bio je za djelić sekunde brži...

'20 Dobro je bilo Lovrićevo ubacivanje s lijeve strane, lopta je padala na sedam-osam metara, bio je tamo Matthew Steenvoorden, no nije uspio zahvatiti loptu na pravi način.

⚽ '10 GOL! Istra 1961 vodi 1-0, strijelac je Dion Drena Beljo. Iz svoje prve akcije prema naprijed gosti su poveli, nakon što je Serderov probio desnu stranu i ubacio u sredinu, gdje Beljo nije imao težak posao zabiti s dva metra.

'2 Kakva prilika za Goricu! Nevjerojatno da ovo nije ušlo... Lovrić je lijepo odigrao Doku na desnoj strani, on je vratio u peterac, a Anthony Kalik s tri, četiri metra je pucao pokraj gola...

▶️ '1 Utakmica je počela!