22.11.2021.

Seniorke nastavljaju niz - pao i Hajduk!

Seniorke nastavljaju niz - pao i Hajduk! Nakon šest pobjeda u Drugoj HNLŽ, seniorke Gorice pozitivan niz nastavile su i ovog vikenda na domaćem terenu svladavši Hajduk s 1-0. 

- Moram pohvaliti svoju ekipu za borbenost i zalaganje. Odigrali smo odličnu utakmicu, punu tempa, taktički isto jako dobro odrađeno. Imali smo posjed lopte i još tri stopostotne šanse uz taj jedan pogodak koji je bio plod dobre akcije - rekao je trener Marijan Dužić nakon pobjede u važnoj utakmici protiv Hajduka. 

Borbeno su djevojke krenule od samog početka utakmice u Buševcu, ipak bez previše opasnih situacija - sve do posljednjih minuta prvog dijela. U 41. minuti kapetanica Perica Cicijelj nabacila iz kornera, a Andrea Godinić glavom pogodila bliži kut gola za vodstvo Gorice. Bio je to njen 15 pogodak i 65 pogodak Gorice u prvenstvu, ali i prvi pogodak koji je Hajduk primio ove sezone.

U nastavku je uslijedilo isključenje gostujuće igračice Marije Turkalj nakon drugog žutog kartona (24' preoštar start i 52' napucavanje lopte u prekidu igre). S igračicom manje, gostujuća ekipa nije uspjela doći do izjednačenja, ali je uspjela sačuvati mrežu nakon nekoliko opasnih situacija i velikih šansi Gorice za povećanje vodstva. 

Nakon velikog slavlja na terenu u Buševcu i s nova tri boda, Gorica je došla do svoje sedme prvenstvene pobjede i zasluženo zadržala vodeću poziciju na tablici Druge HNLŽ. U odličnom raspoloženju djevojke ove nedjelje odlaze u goste Pregradi, koja se trenutno nalazi na trećem mjestu s pet bodova manje. Utakmica će se igrati s početkom u 14 sati.  

HNK GORICA - ŽNK HAJDUK SPLIT 1-0
Druga HNLŽ skupina A.
Buševec, NK Polet. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica), pomoćnici: Dario Mužar (Velika Gorica) i Josip Vitez (Kobilić).
STRIJELKINJE: 1-0 Godinić (41)
GORICA: Ban, Karagić (Mitrović od 77.), Bosak, Cicijelj, Sučić, Godinić (Zagorac od 61.), Radmanović, Van As, Legin, Malekinušić (Rožanković od 77.), Kalašić. Trener: Marijan Dužić.