09.10.2021.

Trening utakmica umjesto Slavena: Žuti imali 3-0, Crveni preokrenuli!

Trening utakmica umjesto Slavena: Žuti imali 3-0, Crveni preokrenuli! Nakon što je, zbog kombinacije loših vremenskih uvjeta i velikog broja "načetih" igrača na obje strane, otpala dogovorena prijateljska utakmica između HNK Gorice i NK Slaven Belupa, trener Krunoslav Rendulić sa stožerom je donio odluku da će u predviđenom terminu Gorica igrati međusobno.

Početak je zakazan točno u podne, s jedne strane bili su Žuti, s druge Crveni, igralo se desetorica protiv desetorice, uz pomoć nekolicine juniora, a utakmica je trajala dva puta po 30 minuta. Sasvim dovoljno vremena da vidimo cijeli niz lijepih akcija, poteza, golova, drublinga... I na kraju, iako manje važno, pobjedu momčadi u žutim "markerima".

Zbog nedostatka braniča (Jovičić, Marjanović i Krizmanić su u reprezentacijama, Steenvoorden i dalje na listi ozlijeđenih), uskočili su juniori Ćurić, Cruce i Kovačić, a u sastavu Crvenih bio je i pomoćni trener Saša Sabljak, 44-godišnja uzdanica NK Jelačića iz Vukovine. Spremno je Sale uskočio pripomoći, a uspio se upisati i u listu strijelaca. Doduše, za njega to i nije bila osobito dobra vijest, budući da je pogodio vlastitu mrežu...
 
Posebno razigran bio je Younes Delfi, koji je pogurao Žute do vodstva 3-0 u uvodnoj fazi ovog okršaja. Zabio je prvi i treći gol, jurio po lijevoj strani, a između njegova dva gola smjestio se taj Sabljakov autogol. Crvene je u igru vratio Caio Cruz krajem prvog dijela, a 18-godišnji Brazilac zabio je i drugi put na početku nastavka za neizvjesnih 3-2. I sve do samoga kraja činilo se da će tako i ostati, no tad se "uključio" Kristijan Lovrić.

Prvo je nakon slaloma kroz obranu izborio jedanaesterac kojeg je prepustio sigurnom realizatoru Toniju Fruku, a već u sljedećem napadu krenuo je u novi slalom, kojeg je sam okončao golom za konačnih 4-3, za veliki preokret.

A dok je utakmica trajala, rekonvalescenti su nizali krugove oko terena. Uz Matthewa Steenvoordena u toj su skupini bili i Matija Dvorneković, Matar Dieye i Joey Suk, a čak i taj dio propustili su Junior Martinsson Ngouali i Albi Doka. Dobre vijesti govore da su svi oni sve bliže povratku na teren, da se ne radi, osim u Sukovu slučaju, o ozbiljnijim problema, pa bi najveći dio ovog društva trebao konkurirati za sljedeću prvenstvenu utakmicu.

Goričane u subotu, 16. listopada, čeka domaći ogled s Istrom 1961, utakmica je to 12. kola, pa će nakon slobodne nedjelje ostati još pet dana za pripremu tog susreta. U međuvremenu će se priključiti i reprezentativci.

CRVENI - ŽUTI 4-3
STRIJELCI: 0-1 Delfi, 0-2 Sabljak (ag), 0-3 Delfi, 1-3 Cruz, 2-3 Cruz, 3-3 Fruk (11m), 4-3 Lovrić
SUDAC: Dario Anđel
CRVENI: Banić - Musa, Ćurić, Sabljak, Keita - Cruz, Fruk, Šroler, Lovrić - Stojanovski.
ŽUTI: Smolčić - Mitrović, Babec, Cruce, Kovačić - Benito, Janković, Kalik, Delfi - Brodić.