04.10.2021.

Šestorica u reprezentacijama, Sarić nakon dvije godine opet za BiH!

Šestorica u reprezentacijama, Sarić nakon dvije godine opet za BiH! Samo su tri prvenstvene utakmice, plus ona jedna u Kupu, odigrane od posljednje reprezentativne stanke, a već je na redu nova. S jedne strane to znači da će trener Krunoslav Rendulić i njegovi igrači imati priliku raditi u miru nakon trodnevnog predaha, ali s druge strane opet će Gorica biti nekompletna, jer čak je šest igrača u reprezentacijama.

Budući da Josip Mitrović odrađuje suspenziju zbog crvenoga kartona u Finskoj, za hrvatsku U-21 reprezentaciju u ovoj će akciji igrati Jurica Pršir, Dominik Kotarski i Krešimir Krizmanić. Selekciju koju vodi izbornik Igor Bišćan čekaju dvije utakmice kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo, a protivnici će biti Norveška u Varaždinu i Azerbajdžan u Sumgayitu.


Tri svoja igrača HNK Gorica će imati i u selekcijama BiH, od čega će dvojica nositi dres A reprezentacije. Uz Aleksandra Jovičića, koji je u posljednjih nekoliko akcija redovni član bosanskohercegovačke nacionalne selekcije, poziv izbornika Ivajla Peteva dobio je i Elvis Sarić. Iskusni vezni igrač ima već 18 nastupa za BiH, no posljednji put za reprezentaciju je igrao još u studenom 2019. godine.

Solidan put će prevaliti ovaj gorički dvojac, budući da Bosna i Hercegovina u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuju dva zahtjevna gostovanja. Prvo je na redu gostovanje u Astani kod Kazahstana 9. listopada, a tri dana poslije BiH gostuje kod Ukrajine u Lvivu.

Treći igrač HNK Gorice u BiH kadru je Saša Marjanović, koji je dobio poziv Slobodana Starčevića, izbornika U-21 reprezentacije BiH. Njihov raspored kaže da će u sklopu kvalifikacija za Euro igrati 8. listopada protiv Italije u Zenici, a 12. listopada protiv Luksemburga u gradu Esch-sur-alzette. 

U međuvremenu, HNK Gorica će u subotu u 12 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slaven Belupa, a prvi sljedeći izazov u okviru HT Prve lige je domaći sudar s Istrom 1961 u 12. kolu prvenstva, 16. listopada od 15 sati.