01.10.2021.

Pobjeda na Šubićevcu: Šibenik - Gorica 1-2

 Pobjeda na Šubićevcu: Šibenik - Gorica 1-2
Na stadionu na Šubićevcu odigrana je utakmica 11. kola HT Prve lige između domaćeg HNK Šibenika i HNK Gorice.
 
ŠIBENIK - GORICA 1-2
ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELCI: 0-1 Fruk (15), 0-2 Fruk (41), 1-2 Ćurić (66)
ŠIBENIK: Rogić - A. Jakoliš (od 85. Torres), Perić, Batarelo, Mina - Ćurić, Rak (od 76. Kvesić) - Sahiti (od 46. Bačelić Grgić), Marin, M. Jakoliš - Delić (od 76. Attys). Trener Mario Rosas.
GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec (od 62. Janković), Sarić - Mitrović (od 78. Benito), Kalik (od 78. Šroler), Fruk (od 67. Dvorneković) - Matar (od 67. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Jovičić, Kalik, Stojanovski, Janković (Gorica)
CRVENI KARTONI: -

KRAJ UTAKMICE. Šibenik - Gorica 1-2

'90+1 Mario Ćurić je snažno opalio s 20-ak metara, Banić je odbio u korner, nakon kojeg je preko gola pucao Torres.

'90 Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

'90 Antonio Marin naletio je na jednu odbijenu loptu na 13-14 metara, pucao snažno ljevicom, ali neprecizno.

'85 Carlos Torres zamijenio je Antonija Jakoliša kod Šibenika.

'84 Žuti karton i za Niku Jankovića.

'83 Bačelić Grgić je propustio novu dobru priliku za Šibenik, pucao je pokraj gola nakon nabacivanja iz slobodnog udarca s poludistance.

'80 Složila je sad opasnu situaciju Gorica na lijevoj strani, pucao je Keita, no od bloka je otišlo u korner.

'78 Martin Šroler i Benito ušli su umjesto Anthonyja Kalika i Josipa Mitrovića.

'78 Žuti karton dobio je Vlatko Stojanovski.

'76 Josip Kvesić i Christopher Attys ušli su umjesto Nike Raka i Ivana Delića kod Šibenika. 

'74 Neugodno je bilo nakon kornera za Šibenik, no Mina je s ruba kaznenog prostora pucao preko gola.

'67 Dvostruka izmjena kod Gorice - Vlatko Stojanovski i Matija Dvorneković su ušli, a Matar Dieye i Toni Fruk izašli iz igre.

'66 GOL! Šibenik je smanjio na 2-1, strijelac je Mario Ćurić. Pucao je iz velike daljine, no lopta se odbila od Krizmanića u bloku, promijenila smjer i prevarila Banića.

'62 Umjesto Hrvoja Babeca ušao je Niko Janković.

'56 Pucao je glavom Antonio Marin, bila je i ovo vrlo izgledna pozicija, no ponovno je otišlo preko Banićeva gola.

'52 Pred Banićem se našao Ivan Delić, u dobroj poziciji, no loše je pucao.

'51 Povukao je sad Keita s loptom gotovo 50 metara, ušao u šesnaesterac, no njegov udarac je blokiran.

'50 Opasno je bilo pred golom Gorice, malo preko gola otišao je udarac Bačelića Grgića glavom, nakon nabacivanja s desne strane.

'48 Žuti karton dobio je Anthony Kalik.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu promjenu kod Šibenika: Stipe Bačelić Grgić zamijenio je Suada Sahitija.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Šibenik - Gorica 0-2

'45 Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

'45 Još jedan slobodnjak u gotovo idealnoj poziciji, na 20-ak metara malo lijevo, imao je Šibenik, no Antonio Jakoliš pogodio je u "živi zid".

'43 Dvaput je Šibenik sad spašavao golman Rogić! Prvo je pucao Matar, zatim i Fruk, no oba puta mreža je ostala netaknuta, da bi cijela akcija završila zaleđem.

'41 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je opet Toni Fruk! Kalik je izborio faul na 20-ak metara, odmah tu loptu i izveo, dao je Fruka, koji je pokraj zatečene šibenske obrane poslao loptu u mrežu i drugi put danas, treći put u posljednje dvije utakmice!

'40 Brza, iznenadna i opasna prilika za Goricu! Duga lopta išla je na Fruka, koji je prsima spustio za Kalika, a on je snažno pucao pokraj gola.

'38 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Aleksandar Jovičić.

'32 Presjekao je Babec loptu u sredini, dao za Matara, koji je povukao prema golu i s 20-ak metara pucao pokraj gola. Opcija je bio i Fruk na lijevoj strani...

'29 Utakmica se smirila po pitanju velikih prilika, velika se borba vodi na sredini terena, uz velik broj pogrešnih dodavanja, tehničkih pogrešaka...

'16 Nova velika prilika za Šibenik, nakon Jakoliševa prolaska lijevo i povratne lopte za Marina, koji iz idealne pozicije gađa pokraj gola.

'15 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, golčinu je zabio Toni Fruk!! Primio je loptu na lijevom rubu šesnaesterca i bez puno čekanja opalio ljevicom te pogodio u bliže rašlje šibenskoga gola! Fantastičan gol, fantastičan!

'14 Antonio Marin imao je slobodan udarac u idealnoj poziciji, na 20-ak metara po sredini gola, no pucao je iznad Banićeva gola.

'11 Evo prvi put i Gorice u ozbiljnijoj akciji pred golom Šibenika, no Elvis Sarić s lijeve strane nije uspio dobro zahvatiti loptu, u jako dobroj situaciji.

'6 Nova dobra prilika za Šibenik, ovoga puta loptu je na lijevoj strani primio Marin Jakoliš, gađao je suprotni kut, no Banić je opet tu, u ovom slučaju odbio je u korner.

'2 Domaćin prvi prijeti. Antonio Marin uzeo je loptu na centru i povukao prema naprijed, dao odličnu loptu za Sahitija, koji se našao u velikoj prilici, no Ivan Banić fantastično je zaustavio njegov pokušaj.
 
'1 Utakmica je počela!