27.09.2021.

Uskoro počinje drugi nogometni kamp 'Životni šampioni'

Uskoro počinje drugi nogometni kamp 'Životni šampioni' Nakon uspješnog prvog sportsko-obrazovnog kampa "Životni šampioni", oko 150 dječaka i djevojčica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije ponovno će se okupiti u sklopu projekta - Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu.

Četverodnevni kamp održat će se na Paliću u Subotici, a priliku za upoznavanje i druženje s vršnjacima iz NK Maribora, FK Željezničara, FK Sloge, FK Grafičara i FK Pelistera, ovog će puta imati naši mlađi pioniri 2. Igrači će osim raznih sportskih aktivnosti, sudjelovati i na edukativnim radionicama, poput radionice 'negativne pojave u sportu - kako ih prepoznati i reagirati' i 'djevojčice u nogometu - korak ka rodnoj ravnopravnosti u društvu'.

Važnost projekta prepoznali su i naši prvotimci, reprezentativac Gabona Junior Martinsson i Aleksandar Jovičić, reprezentativac Bosne i Hercegovine.


Male nogometaše iz HNK Gorice vodit će Marko Radanić, voditelj nogometne škole Velika Gorica, Adis Hošić, voditelj i trener u nogometnoj školi Velika Mlaka te trener Tin Resler, trener prstića.

- Treninzi na prvom kampu u lipnju bili su zabavno-rekreacijskog sadržaja, kamp nije bio natjecateljski pa nije bilo ni pritiska rezultata već su djeca uživala u druženju s vršnjacima iz drugih klubova. Pored sportskih aktivnosti na terenu, djeca su se zabavljala i u tematskih parkovima poput Dino Parka i Avantura Parka, a zanimljive aktivnosti očekuju nas i na drugom kampu. Organizacija projekta je sjajna i ne sumnjam da će se djeca sjajno provesti, a pritom i puno naučiti o važnim životnim temama, rekao je voditelj škole Marko Radanić.