19.09.2021.

Poraz nakon dva vodstva: Osijek - Gorica 3-2

Poraz nakon dva vodstva: Osijek - Gorica 3-2 Na stadionu Gradski vrt u Osijeku odigrana je utakmica 9. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Osijeka.

OSIJEK - GORICA 3-2
OSIJEK Stadion Gradski vrt. Sudac: Fran Jović. Pomoćnici: Luka Pušić i Anto Marić . Četvrti sudac: Goran Pečarić. VAR: Ante Čuljak (svi iz Zagreba). AVAR: Vedranb Đurak (Sisak).
STRIJELCI: 0-1 Kalik (29), 1-1 Daku (75), 1-2 Brodić (81), 2-2 Daku (84), 3-2 Lončar (90+4)
OSIJEK: Ivušić - Bartolec, Lončar, Čeberko, Jurčević (od 46. Bočkaj) - Jugović, Fiolić (od 74. Ndockyt), Hiroš - Gržan (od 67. Kleinheisler), Mierez (od 67. Daku), Bohar (od 46. Topčagić). Trener Nenad Bjelica.
GORICA: Banić - Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita - Junior, Babec - Delfi (od 68. Šroler), Kalik (od 61. Pršir), Lovrić (od 85. Benito) - Matar (od 68. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Čeberko, Bartolec (Osijek), Krizmanić, Jovičić, Kalik, Šroler (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Osijek - Gorica 3-2

'90+4 GOL! Osijek vodi 3-2, strijelac je Danijel Lončar. Iz kornera je nabacio Bočkaj, Benito je samo okrznuo loptu glavom, a ona je došla na drugu stativu do braniča Osijeka...

'90+2 Sjajna intervencija Ivana Banića! Kleinheisler je opet pucao, od poda je išlo pod prečku, no Banić je to iščupao, jednako kao i Ndockytov pokušaj nakon kornera, koji trenutak kasnije...

'90 Igrat će se još pet minuta sučeve nadoknade.

'89 Dvaput je u kratkom vremenu iz daljine pokušao Kleinheisler, oba puta Banić je loptu uhvatio u naručje.

'85 Kristijan Lovrić je izašao, umjesto njega u igri je Benito.

'84 GOL! Osijek je izjednačio na 2-2, strijelac je opet Mirlind Daku. Nabacio je Bočkaj iz slobodnog udarca, a Daku glavom pogodio neobranjivo za Banića.

'83 Žuti karton i za Martina Šrolera.

'81 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-1, strijelac je Fran Brodić! Akcija igrača s klupe za novo vodstvo Gorice, Jurica Pršir nabacio je s lijeve strane, a Fran Brodić majstorski loptu glavom proslijedio u mrežu.

'79 Žuti karton dobio je Osječanin Karlo Bartolec.

'75 GOL! Osijek je izjednačio na 1-1, strijelac je Mirling Daku. Uspjeli su Osječani "na silu" doći do poravanja, još jedno nabacivanje pred gol završilo je gužvom u kojoj je najbolje reagirao domaći džoker s klupe.

'74 Merveil Ndockyt zamijenio je Ivana Fiolića u redovima Osijeka.

'74 Uspjela se Gorica malo osloboditi pritiska, Brodić je dao povratnu za Šrolera, no udarac s 20-ak metara nije imao preciznosti.

'72 Još jedno opasno nabacivanje, glavom ovoga puta puca Topčagić, no Banić i to brani.

'71 Glavom je pokušao Daku, Ivan Banić i ovo je ulovio.

'68 Dvostruka izmjena i kod Gorice - Martin Šroler i Fran Brodić zamijenili su Younesas Delfija i Matara Dieyea.

'67 Nova dvostruka izmjena kod domaćina - Mirlind Daku i Laszlo Kleinheisler ušli su umjesto Šime Gržana i Ramona Miereza.

'65 Iz teške pozicije pucao je Hiroš, sasvim slijeva, učinio je to jako dobro, no Banić je odbio u korner.

'61 Prva promjena kod Gorice, Jurica Pršir ušao je umjesto Anthonyja Kalika.

'57 Još jedna bomba Lovrića, ovoga puta ljevicom s lijeve strane šesnaesterca i još jedna velika obrana Ivušića. U nastavku akcije u kontranapad je odjurio Osijek, no udarac Šime Gržana blokirala je gorička obrana.

'53 Iz slobodnog udarca s poludistance nabacio je Bočkaj, glavom pucao Topčagić, otišlo je malo pokraj Banićeve stative...

'52 Žuti karton za Anthonyja Kalika.

'50 Kakav udarac Kristijana Lovrića, kakva obrana Ivice Ivušića! Pucao je Lovrić s 25 metara, išlo je to snažno pod prečku, no Ivušić je uspio nekako izvući...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz dvostruku izmjenu kod Osijeka - Petar Bočkaj i Mihret Topčagić ušli su umjesto Marija Jurčevića i Damjana Bohara.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Osijek - Gorica 0-1

'45+1 Žuti karton i za braniča Osijeka Jevhena Čeberka.

'45 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

'45 Iz slobodnog udarca pokušao je Damjan Bohar, no Ivan Banić sigurno je to ulovio.

'44 Žuti karton dobio je Aleksandar Jovičić.

'38 Pritisnuo je Osijek nakon goričkog vodstva, a sad je dalekometni pokušaj Amera Hiroša prošao malo pokraj stative Banićeva gola.

'29 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi, strijelac je Anthony Kalik! I to kakav gol!!! Lovrić je nailazio s lijeve strane, no ovoga puta nije pucao nego dao povratnu za Kalika na 17-18 metara. Anthony je potegnuo iz prve, vanjskom stranom kopačke, a lopta je od stative završila u osječkoj mreži. Provjera VAR-a trajala je jako, jako dugo, sporno je bilo je li Lovrić bio u zaleđu, ali na kraju - sve je čisto! 

'26 Pokušao je Mario Jurčević pucati na Banićev gol iz "mrtvog kuta", ljevicom iz prve, no pogodio je vanjsku stranu mreže.

'21 Šime Gržan neugodno je nabacio s desne strane, no lopta je prošla kroz šesnaesterac, nitko od Osječana nije uspio ovu situaciju pretvoriti u prvu priliku za domaćina.

'15 Nova prilika za Goricu, nova prilika za Delfija! Iranac je pucao s vrha kaznenog prostora nakon što mu je glavom loptu lijepo proslijedio Kalik, no i ovaj udarac je prohujao pokraj stative.

'7 Žuti karton za prvi start na utakmici dobio je Krešimir Krizmanić.

'5 Dobro je Gorica otvorila utakmica, istrčala je hrabro na Gradski vrt, a prvu priliku imao je Younes Delfi. Lovrić je nabacio s lijevog boka, Delfi pucao glavom, no taj je udarac završio pokraj stative, iz vrlo dobre situacije...

'1 Utakmica je počela!