30.08.2021.

Jovičić i Marjanović za BiH, Doka za Albaniju, Junior za Gabon

Jovičić i Marjanović za BiH, Doka za Albaniju, Junior za Gabon Nakon pobjede nad Lokomotivom (1-0) u utakmici 7. kola HT Prve lige u subotu, trener Krunoslav Rendulić nagradio je igrače s tri slobodna dana i sljedeće okupljanje zakazao za srijedu. Međutim, na tom okupljanju neće se pojaviti baš svi, jer čak osmorica će nastupati za reprezentacije svojim zemalja.

Naime, uz rekordna četiri hrvatska U-21 reprezentativca - Krizmanića, Kotarskog, Pršira i Mitrovića - treneru na raspolaganju neće biti ni reprezentativci Albanije, Gabona i BiH...

Aleksandar Jovičić priključio se reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo očekuje gostovanje kod svjetskog prvaka Francuske, te dvije domaće utakmice, prijateljska protiv Kuvajta i kvalifikacijska protiv Kazahstana.

Za U-21 reprezentaciju BiH ponovno će nastupati Saša Marjanović (19), branič Gorice pozvan je za kvalifikacijske utakmice za Euro U-21 protiv Republike Irske i Švedske, koje će se igrati u Zenici.

Prema domovini je već odletio i Albi Doka, koji će ponovno odjenuti dres albanske nacionalne vrste. Izbornik Edoardo Reja uvrstio ga je na svoj popis igrača za kvalifikacijske oglede s Poljskom u gostima te Mađarskom i San Marinom na domaćem terenu.

Na najdalji put otišao je Junior Martinsson Ngouali, koji je i ovoga puta dobio poziv izbornika Gabona Patricea Neveua. U afričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Gabon će 1. rujna igrati protiv Libije, a 5. rujna protiv Egipta.

Momčad HNK Gorice tako će u punom sastavu na okupu biti tek neposredno uoči ogleda s Hrvatskim dragovoljcem, koji će se igrati 10. rujna na našem Gradskom stadionu.