30.08.2021.

Klupski rekord! Četiri U-21 reprezentativca zajedno na svom stadionu

Klupski rekord! Četiri U-21 reprezentativca zajedno na svom stadionu Dok Kristijan Lovrić čeka eventualnu odluku izbornika Zlatka Dalića da ga priključi A reprezentaciji, u HNK Gorici zbrajamo - mlade reprezentativce. I ovoga puta, u ovoj akciji, nabrojali smo ih rekordan broj! Nikad prije naš klub nije imao četvoricu igrača u U-21 vrsti, no izbornik Igor Bišćan svojoj je odlukom i to promijenio.

- Velika mi je čast biti dio ove reprezentacije, presretan sam što je poziv stigao i naravno da ću dati sve od sebe da opravdam izbornikovo povjerenje - rekao je Josip Mitrović, posljednji u nizu pozvanih za ovu akciju.

Već ranije pozive za U-21 reprezentaciju dobili su Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić i Dominik Kotarski, a trojicu smo imali i na Europskom U-21 prvenstvu ove godine (Babec, Krizmanić i Špikić). Rekordni broj Goričana tako će prvi put zajedno zaigrati na svom stadionu, u Velikoj Gorici, gdje će mlada reprezentacija 2. rujna odmjeriti snage s Azerbajdžanom.

Selekcija izbornika Bišćana tom će utakmicom otvoriti kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, koje će nastaviti pet dana kasnije, 7. rujna, gostovanjem kod Finske u gradu Oulu...

Međutim, s time ne završava gorička "kockasta" priča, budući da je u U-19 reprezentaciju za ovaj ciklus pozvan Marco Ćurić, 18-godišnji branič koji je prije nekoliko dana stigao iz švicarskog Züricha. Ćurić je već standardni član te selekcije, a ovoga puta prvi put će za nju nastupiti kao igrač HNK Gorice.

Ali ni tu nije kraj, jer poziv u reprezentaciju dobio je i - fizioterapeut Gorice! Domagoj Prnjak priključit će se stožeru U-19 reprezentacije, na čijem je čelu izbornik Josip Šimunić, a čekaju ih ogledi s Turskom, Walesom i Austrijom.

Svoje je sredinom kolovoza već odradio 17-godišnji Lovro Nezirović, koji je u dresu U-17 reprezentacije igrao utakmice protiv Izraela, Crne Gore i Mađarske. Lovro je prije nekoliko dana, jednako kao i godinu stariji David Sim, potpisao stipendijski ugovor s klubom.