28.08.2021.

Pobjeda u Kranjčevićevoj: Lokomotiva - Gorica 0-1

Pobjeda u Kranjčevićevoj: Lokomotiva - Gorica 0-1 Na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odigrana je utakmica 7. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Lokomotive.

LOKOMOTIVA - GORICA 0-1
ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Alen Jakšić i Vice Vidović (svi iz Splita). Četvrti sudac: Jakov Tilić (Hrvace). VAR: Dario Kulušić. AVAR: Goran Pataki (obojica iz Šibenika). 
STRIJELAC: 0-1 Lovrić (74) 
LOKOMOTIVA: Santini - Cipetić, De Haas, Soldo, Milićević - Maleš (od 64. Đira), Cokaj - Aliyu (od 86. Stojković), Kačavenda, Pivarić (od 81. Goričan) - Dabro (od 64. Hoxha). Trener Silvijo Čabraja. 
GORICA: Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 86. Steenvoorden) - Junior, Babec - Šroler (od 65. Dvorneković), Mitrović (od 70. Kalik), Lovrić (od 86. Fruk) - Stojanovski (od 65. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Cokaj, Aliyu (Lokomotiva), Kalik, Steenvoorden, Jovičić (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Lokomotiva - Gorica 0-1

'90+5 Pritisnula je Lokomotiva u završnici, ali najbolja šansa dosad je udarac Stojkovića s 22-23 metra ravno u sigurnog Banića.

'90 Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

'89 Žuti karton i za Aleksandra Jovičića.

'88 Žuti karton dobio je Matthew Steenvoorden.

'86 Nova dvostruka izmjena kod Gorice - Toni Fruk i Matthew Steenvoorden zamijenili su Kristijana Lovrića i Cheick Keita. Kod Lokomotive je izašao Ibrahim Aliyu, a ušao Luka Stojković.

'81 Silvio Goričan je kod Lokomotive zamijenio Josipa Pivarića.

'78 Žuti karton dobio je Anthony Kalik.

'74 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Kristijan Lovrić! Lopta je bila na desnoj strani, došla do Matije Dvornekovića, koji je centrirao, a glavom je na vrhu peterca zabio Lovrić!

'72 Žuti karton za napadača Lokomotive Ibrahima Aliyua.

'70 Još jedna izmjena, trener Rendulić uveo je Anthonyja Kalika umjesto Josipa Mitrovića.

'69 Nakon ubacivanja Lovrića iz slobodnog udarca s lijeve strane morao je "boksati" loptu vratar Lokomotive Santini, a na odbijenoj lopti nije bilo nikoga.

'65 Dvostruka izmjena i kod Gorice - Matar Dieye i Matija Dvorneković u igri su umjesto Vlatka Stojanovskog i Martina Šrolera.

'64 Dvostruka izmjene kod Lokomotive, Arber Hoxha i Marko Đira ušli su umjesto Marka Dabre i Mate Maleša. 

'60 Iz još veće daljine pucao je Mate Maleš, nekoliko metara od gola Ivana Banića.

'55 Iz daljine je sad pokušao bek Lokomotive Branimir Cipetić, otišlo je malo iznad Banićeva gola.

'53 Obećavajuće je izgledala jedna polukontra Gorice, dojam je da je moglo to završiti i bolje od Šrolerova udarca ljevicom iz daljine, koji je otišao preko gola.

'52 Dobrom prizemnom loptom s desne strane Mitrović je tražio Stojanovskog, koji je išao na loptu, ali u duelu sa Soldom nije uspio uputiti udarac s vrha peterca...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u bilo kojem sastavu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Lokomotiva - Gorica 0-0

'45 Opasno je bilo pred golom domaćina nakon akcije po lijevoj strani, koja je okončana ubacivanjem Keita, pa zatim i Šrolera s desne strane, ali u cijeloj gužvi nije se dogodilo ništa konkretno.

'44 Jedan dobar izlazak Goričana prema naprijed, preko Babeca, Lovrića i Mitrovića, završio je udarcem Vlatka Stojanovskog s vrha kaznenog prostoraa, no njegov udarac išao je ravno u golmana Santinija.

'39 Žuti karton dobio je veznjak Lokomotive Enis Cokaj.

'32 Iznenada je, s ruba kaznenog prostora, opalio bivši igrač Gorice Marko Dabro, ali obranio je aktualni golman Gorice Ivan Banić.

'28 Kakav slalom Hrvoja Babeca! Sam je uzeo loptu i s dva-tri driblinga izbio ispred golmana Santinija, no nije ostalo dovoljno snage za snažniji udarac...

'20 Slobodan udarac na 20-ak metara, ali s desne strane, imao je Kristijan Lovrić. Izveo je to nedovoljno dobro, lopta je otišla preko gola.

'19 Pokušao je sad Aleksandar Jovičić, nakon Keitina ubacivanja s lijeve strane. Bila je to druga akcija nakon kornera, Jova je bio u dobroj poziciji, ali nije pucao dovoljno dobro.

'18 Ušao je Kačavenda s desne strane u kazneni prostor Gorice, okrenuo se na lijevu nogu i pucao, ali gorička obrana to za blokirala.

'16 Igra se aktivno, ali s puno agresivnosti, čvrstine u duelu, pa nikome nije lako doći do prave šanse. Zasad se sve odvija između dva šesnaesterca...

'7 Nakon dobrog, dominantnog otvaranja Gorice, prva prilika pripala je Lokomotivi. Činilo se da se radilo o zaleđu, što bi VAR i provjeravao da je Cokaj bolje pucao, odnosno da Banić nije lijepo obranio njegov pokušaj s desetak metara.

'1 Utakmica je počela!