27.08.2021.

Lovro Nezirović (16) potpisao ugovor: 'Volim Neymara, ali više sam kao Adama Traore'

Lovro Nezirović (16) potpisao ugovor: 'Volim Neymara, ali više sam kao Adama Traore' Nakon što je nosio dres hrvatske U-17 reprezentacijama u utakmicama protiv Izraela, Crne Gore i Mađarske, Lovro Nezirović (16) potpisao je stipendijski ugovor s HNK Goricom do 2024. godine.

- Zadovoljan sam i sretan što mi u klubu vjeruju, dat ću sve od sebe da opravdam to povjerenje na svakom treningu i utakmici. Živim nekoliko stotina metara od stadiona, ovo je moj klub i uvijek ću davati maksimum za njega - istaknuo je Lovro, koji iz svoje Velike Gorice nikad nije odlazio.

- Nogomet sam počeo igrati s pet godina, a ti počeci vezani su za seoske klubove, za Vatrogasac iz Kobilića, a kako sam uvijek išao za bratom Patrikom, tako sam za njim otišao i u Kurilovec. Već 2013., kad mi je bilo osam godina, došao sam u HNK Goricu, u kojoj sam ostao do danas. Ako moram izdvojiti nekog od trenera koji su me vodili svih ovih godina, to bi bio Miljenko Kumić, s kojim smo imali jako dobre rezultate - kazao je Nezirović.

Ofenzivac je, polivalentan igrač, ali naravno da ima omiljenu poziciju.

- Najbolje se snalazim na krilu, nevažno da li lijevom ili desnom, a kod trenera Pancirova igrao sam u polušpici, što im također odgovara. Omiljeni igrač mi je Neymar, ali ne bih baš rekao da igramo sličnim stilom... Ja sam više kao Adama Traore, ha, ha - nasmijao se Lovro pa dodatno opisao kakve igrače voli:

- Od naših seniora, najdraži mi je Joey Suk. On mi je posebno drag igrač, zbog zalaganja i načina na koji igra, zbog borbenosti.

Lovro je ambiciozan mladić s jasnom vizijom budućnosti, vidljivo je to iz svake njegove rečenice.

- Cilj mi je uspjeti u nogometu. Radim ono što volim najviše na svijetu i bilo bi sjajno kad bih od toga mogao i živjeti. Čak mi i nije ključno gdje ću igrati, važno mi je samo igrati jer stvarno volim nogomet. E sad, hoću li uspjeti, to je na meni...