25.08.2019.

Gorica i Istra podijelili bodove

Gorica i Istra podijelili bodove Nije Gorica dobro izgledala u prvom dijelu, baš nije, jer tih 45 minuta zapravo se odvijalo točno onako kako je pisalo u idealnom scenariju gostujućeg trenera Preleca. Doduše, počelo je prilikom za domaći sastav već u drugoj minuti, točnije udarcem Michala Maslowskog u donji lijevi kut Istrina gola. Golman Istre Ivan Čondrić uspio je to nekako zaustaviti, a njegova momčad povela je već nakon pet minuta igre. Ponovo je koban bio korner, iz kojeg su Puljani odigrali kombinaciju okončanu nabacivanjem Šime Gržana te visokim skokom i udarcem glavom stopera Petra Bosančića. Hladan tuš već na početku i upravo ono što su gosti željeli…

Nakon vodstva se Istra povukla u svojih 30-ak metara, Gorica je potpuno preuzela inicijativu i uzela loptu u svoje noge, ali malo se toga iz te dominacije rodilo. Tražili su Goričani jedanaesterac nakon što je udarac Matije Dvornekovića, činilo se, rukom zaustavio Markus Pavić, no sudac Ivan Bebek odlučio je prešutjeti ovu situaciju. Nažalost po Goricu, bilo je to i praktički sve od opasnih situacija u cijelom prvom poluvremenu. Ljutio se trener Sergej Jakirović, mahao rukama u nevjerici gledajući nemoć svoje momčadi i bilo je jasno da će nakon odmora Gorica istrčati s nešto drukčijom idejom igre.

To se i dogodilo, novi igrač Dario Čanađija ušao je umjesto Marija Marine, Suk i Maslowski zamijenili su mjesta, a te su se pretumbacije vrlo brzo pokazale učinkovitima. Prvo je Čanađija pokušao udarcem iz daljine, šut s dvadesetak metara otišao je malo pokraj gola, a onda je stiglo i izjednačenje. Maslowski je sjajno proigrao drugog debitanta u goričkom dresu, Jiloana Hamada, a švedski Iračanin lijepo je “stisnuo” loptu i od stative je poslao u mrežu Istre za 1-1.
I nakon toga se Gorica, bitno odlučnija i konkretnija nego u prvom dijelu, pokazala u puno boljem svjetlu. Istra više nije toliko rigorozno stajala u defenzivi, otvaralo se nešto više prostora, a malo je nedostajalo da Gorica to i iskoristi. Preko Zwolinskog, koji je malo zakasnio na Hamadovo proigravanja, pa preko Čabraje iz slobodnog udarca, pa iz još nekoliko opasnih situacija… Nije bezopasna bila ni Istra, no ukupni dojam govorio je kako je domaći sastav puno bliže tome drugome golu, iako su šanse Fuentesa i Gržana bile jako, jako opasne… Prvi je promašio cijeli gol, drugome je sjajno obranio strandardno odlični Kahlina.

Uspjela je Gorica i zabiti u 84. minuti, skočilo je svih 2500 gledatelja na tribinama, ali pomoćni sudac podigao je zastavicu i označio zaleđe nakon što je Steenvoorden glavom poslao loptu u mrežu. Imala je u samoj završnici Istra još jednu šansu, no drugi, pobjednički gol puno je aktivnije pokušavala zabiti Gorica. Nažalost, to se do kraja nije dogodilo, ni tri minute sudačke nadoknade nisu bile dovoljne da se stanje na semaforu promijeni. I na kraju, svakome po bod. Kojim, dojam je ovako na prvu, neće oduševljeni biti ni jedni ni drugi. Vidjelo se to i po govoru tijela igrača obje momčadi u trenutku kad je sudac Bebek označio kraj…

Gorica je tako, nakon poraza na Poljudu, uzela osmi domaći bod ove sezone, uz svojevrsni paradoks da je dobivala utakmice protiv zvučnih protivnika, Rijeke i Osijeka, a po jedan bod uzimala protiv Intera i sad Istre. Sljedeće na redu je gostovanje kod Varaždina, nakon kojeg slijedi i završetak prijelaznog roka, ali i stanka zbog obaveza reprezentacije. Nakon koje će na red doći domaći ogled s Lokomotivom… Prije svega toga će Gorica odraditi utakmicu kupa, u kojoj će joj već ove srijede protivnik biti trećeligaš Zagorec iz Krapine.