18.08.2021.

Juniorskih dva od dva! Pale i Sesvete u gostima, Cruz zabio dvaput

Juniorskih dva od dva! Pale i Sesvete u gostima, Cruz zabio dvaput Dvije utakmice, premijerne u prvoligaškom okruženju, dvije pobjede i - svih šest bodova! Tako izgleda učinak juniorske momčadi HNK Gorice na početku puta u 1. HNL, u društvu najboljih klubova u državi. Nakon uvjerljivih 5-0 protiv Orijenta u prvom kolu, u drugom su Goričani slavili na gostovanju kod Sesvete.

Jednako kao i u sudaru s Orijentom, kad je postigao dva gola i dvaput asistirao, prvo ime utakmice bio je Brazilac Cruz Caio. Ovoga puta nije asistirao, ali zato je ponovno dvaput zabio. Prvi put to je učinio već u drugoj minuti utakmice, kad je golman domaćina Mateo Žgela pokušao krenuti u dribling, no uporni Cruz ga je u tome spriječio, oduzeo mu loptu i doveo Goricu u rano vodstvo.

Nakon vodstva momčad Svena Raića čvrsto je stala u defenzivni blok, čuvala svoj gol, a pritom imala još jednu dobru priliku za povećanje vodstva. Svoj dio posla ponovno je odradio i golman Faruk Dalipagić, koji je svojim intervencijama spašavao i ono što bi zadnja linija propustila, a do izjednačenja je došlo u 72. minuti, i to iz jedanaesterca. Realizirao ga je Marino Gašpar, no slavlje Sesvećana brzo je utihnulo...

Odmah nakon kretanja s centra Caio Cruz je uzeo loptu, nanizao trojicu, odigrao dupli pas i izašao na protivničkoga golmana te mirno loptu poslao u mrežu za ekspresni povratak u vodstvo. I, pokazalo se na kraju, za pobjedu i nova tri boda!

- Bilo nam je iznimno važno pokazati se u ovom sudaru u pravom svjetlu i tako potvrditi pobjedu iz prvoga kola. Iznimno sam zadovoljan što smo u tome uspjeli, odigrali smo jednu pravu mušku utakmicu i zasluženo došli do sva tri boda. Naravno, nećemo poletjeti nakon ovako dobrog starta, na nama je da i dalje radimo i napredujemo iz dana u dan - kazao je trener Sven Rajić.

Sljedeći izazov za naše juniore je domaći sudar s Osijekom, koji je na rasporedu u nedjelju u 18 sati.

SESVETE - GORICA 1-2
SESVETE Igralište Sesvete. Sudac: Luka Slišković. Pomoćnici: Vinko Podrug i Zlatan Bilić (svi iz Zagreba).
STRIJELCI: 0-1 Cruz (2), 1-1 Gašpar (72-11m), 1-2 Cruz (73)
SESVETE: Žgela - Benko, Čavkić, Gracin, Salar - Bošnjak (od 38. Gašpar), Opačić - Topić, Houdek (od 53. Marijanović), Grgić - Matijević (od 53. Turk). Trener Marin Balen.
GORICA: Dalipagić - Sim (od 79. Skrbin), Matković, Tepšić, Brandić (od 20. Ribarić) - Jug, Quni - Frković (od 70. Brlek), Banić (od 59. Carl), Vujičić (od 46. Ciprić) - Cruz. Trener Sven Raić.