13.08.2021.

Poraz u Maksimiru: Dinamo - Gorica 1-0

Poraz u Maksimiru: Dinamo - Gorica 1-0 Na stadionu u Maksimiru odigrana je utakmica 5. kola HT Prve lige između GNK Dinama i HNK Gorice.

DINAMO - GORICA 1-0
ZAGREB Stadion u Maksimiru. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELAC: 1-0 Doka (36-ag)
DINAMO: Livaković - Šutalo (od 46. Ristovski), Theophile-Catherine, Perić, Moubandje - Jakić (od 85. Franjić) - Kastrati, Majer, Bulat (od 32. Gojak), Menalo (od 65. Špikić) - Čop (od 65. Petković). Trener Damir Krznar.
GORICA: Banić - Marjanović, Jovičić, Krizmanić - Doka (od 77. Šroler), Pršir (od 65. Janković), Babec, Keita (od 70. Dvorneković) - Delfi (od 46. Mitrović), Lovrić - Matar (od 70. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Kastrati (Dinamo), Marjanović (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Dinamo - Gorica 1-0

'90 Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

'85 Bartol Franjić kod Dinama je zamijenio Kristijana Jakića.

'84 Bravo za Ivana Banića! Lirim Kastrati imao je čisti zicer, situaciju jedan na jedan, no Banić je fantastičnom reakcijom ostavio Goricu u utakmici.

'82 U dobroj poziciji u šesnaestercu našao se Stojanovski nakon Krizmanićeva slaloma i Lovrićeva dodavanja, no nije uspio dobro zahvatiti loptu.

'79 Majer je pokušao s 20-ak metara, Banić je to lako ulovio.

'77 Martin Šroler ušao je umjesto Albija Doke.

'74 Kakva obrana Dominika Livakovića! Kristijan Lovrić imao je slobodnjak na lijevoj strani, u poziciji iz koje je logično ubacivati, no on je pucao, gađao i pogodio bliži kut, a Livaković je nogom to uspio efektno obraniti na samoj gol-liniji...

'71 Žuti karton dobio je Lirim Kastrati.

'70 Uz Matiju Dvornekovića, u igru ulazi i debitant u dresu Gorice, makedonski napadač Vlatko Stojanovski. Izašli su Cheick Keita i Matar Dieye.

'65 Niko Janković ušao je umjesto Jurice Pršira, a dvostruka promjena dogodila se kod Dinama: dojučerašnji Goričanin Dario Špikić i Bruno Petković zamijenili su Duju Čopa i Luku Menala. 

'64 Opet Majer u akciji, potegnuo je s 25 metara, ali Banić je spreman na taj izazov.

'60 Lovro Majer imao je slobodan udarac u izglednoj poziciji, mrvicu desno, s 22-23 metra, došla je ta lopta do Banića, no on ju je ulovio uz manje poteškoće.

'59 Žuti karton dobio je Saša Marjanović.

'58 Cheick Keita je izborio faul na poziciji idealnoj za Kristijana Lovrića, lijevo, na 23-24 metra. Pucao je Lovrić, no pogodio je nekoga u živom zidu.

'56 Ne uspijeva Gorica zaprijetiti Dinamovu golu, domaći nogometaši i dalje više loptu drže u nogama, no najbolja šansa im je mala nezgoda Ivana Banića, koji se poskliznuo pa morao od Majera nekako izboriti gol-aut.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz po jednu promjenu na obje strane - Josip Mitrović zamijenio je Younesa Delfija, dok je kod Dinama Stefan Ristovski ušao umjesto Josipa Šutala,

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Dinamo - Gorica 1-0

'45 Igrat će se još minuta sudačke nadoknade.

'36 GOL! Nevjerojatno je kakav je gol primila Gorica, bizarno i nemoguće... Moubandje je nabacivao slijeva, sasvim uz liniju, taj centaršut blokirao je Albi Doka, no taman toliko da u nemogućem efeu završi točno ispod prečke pa od stative šokiranog Ivana Banića. Svakakve je nesretne golove Gorica primala od Dinama, ali ovo je vrhunac...

'32 Prva izmjena na utakmici, Amer Gojak kod Dinama je zamijenio Marka Bulata. 

'22 Gorica se organizirano brani, a sad je prvi put i zaprijetila. Kristijan Lovrić pucao je s više od 20 metara, no ravno u Livakovićeve ruke.

'12 Iz praktički nemoguće pozicije, nakon kombinacije iz kornera, pucao je Marko Bulat i pogodio vanjski dio Banićeve mreže.

'7 Prvu dobru priliku imao je Duje Čop, nakon što je Majeru gorička obrana izbila loptu, no njegov udarac s 12-13 metara otišao je visoko iznad gola.

'1 Utakmica je počela!