31.07.2021.

Pobjeda u Puli: Istra 1961 - Gorica 1-2

Pobjeda u Puli: Istra 1961 - Gorica 1-2 Na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana je utakmica 3. kola HT Prve lige između HNK Gorice i domaće NK Istre 1961.

ISTRA 1961 - GORICA 1-2
PULA Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 476. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Tomislav Keglević (Našice) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Dario Bel (Osijek). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELCI: 0-1 Lovrić (19), 0-2 Matar (68), 1-2 Bande (90+3)
ISTRA 1961: Lučić - Navarro, Joao Silva, Matić, Daničić - Perera, Blagojević, Mlinar - Lisica, Bande - Iličić (od 72. Beljo). Trener Gonzalo Garcia.
GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 46. Steenvoorden) - Junior, Babec - Mitrović (od 87. Janković), Fruk (od 64. Dvorneković), Lovrić - Matar (od 81. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Perera, Matić (Istra 1961), Krizmanić, Keita, Junior, Lovrić (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE! Istra 1961 - Gorica 1-2

'90+5 Žuti karton dobio je Bernardo Matić.

'90+4 U kontru je pobjegao Fran Brodić, dobru loptu dao mu je Babec, no nije uspio dobro izvesti završni udarac...

'90+3 GOL! Istra je smanjila na 2-1, strijelac je Hassane Bande. Lopta je s desne strane došla na drugu stativu, gdje ju je primio Bande i poslao iza Banićevih leđa.

'90 Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

'87 U dresu Gorice debitira Niko Janković, a izašao je Josip Mitrović.

'83 Antonio Parera pucao je s 20-ak metara, visoko iznad Banićeva gola.

'81 Fran Brodić ušao je umjesto Matara Dieyea, a kod Istre su Robert Mišković i Einar Galilea zamijenili Matea Lisicu i Slavka Blagojevića.

'78 Babec je odigrao za Matara, on s desne strane kaznenog prostora dao na drugu za Lovrića, koji je pucao iskosa, no od bloka je lopta otišla u korner.

'77 Žuti karton dobio je Kristijan Lovrić.

'76 Još jedna izgledna situacija za Goricu, opet je Dvorneković dao u peterac s desne strane, ali nikoga nije bilo na toj lopti.

'73 Žuti karton i za Juniora Martinssona.

'72 Dion Drena Beljo kod Istre je zamijenio Miroslava Iličića.

'71 Žuti karton dobio je Antonio Perera iz Istre.

'68 GOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je Matar Dieye! Musa je sjajnom dugom loptom pronašao Dvornekovića, on idealno poslužio Matara, koji je ljevicom pospremio loptu u mrežu za povećanje vodstva. Provjeravala se i ova situacija na VAR-u, no sve je bilo regularno!

'66 Velika šansa za Hrvoja Babeca! Sve je lijepo napravio, primio loptu od Lovrića na vrhu šesnaesterca, došao u poziciju za udarac, a onda iz dobre pozicije pucao preko gola.

'64 Istra sve ozbiljnije pritišće, a trener Rendulić reagirao je uvođenjem Matije Dvornekovića umjesto Tonija Fruka.

'55 Lijepo je izašla Istra u polukontru, s desne strane centaršut je pronašao Iličića, koji je pucao pokraj gola.

'54 Dobru je kombinaciju odigrala Istra nakon kornera, pucao je s ruba kaznenog prostora Perera, no malo preko gola.

'48 Zabio je Matar, ali iz zaleđa! Babec je dao za Lovrića lijevo, on poslao loptu u sredinu, gdje je igrač s brojem 98 pogodio. Zastavica je odmah podignuta, išla je provjera na VAR-u, ali odluka je ostala ista.

'47 Pogriješila je obrana Istre i ponudila sjajnu šansu Lovriću! Sjurio se Kiki s lijeve strane, pucao lijevom nogom, no golman Lučić izašao je kao pobjednik iz ovog dvoboja.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu promjenu u sastavu Gorice - Matthew Steenvoorden zamijenio je Cheicka Keitu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Istra 1961 - Gorica 0-1

'45 Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

'45 Imala je Istra slobodan udarac s lijeve strane, sasvim iskosa, no udarac je išao izravno na gol. Ivan Banić zaustavio je to uz manje poteškoće.

'42 Žuti karton dobio je i Cheick Keita.

'38 I dalje nema izrazitih prilika, igra se ravnopravna utakmica u kojoj domaćin nešto više drži loptu, ali ne pronalazi prostor u goričkoj defenzivi.

'29 Sudac Lovrić označio je stanku za osvježenje, iza nas je desetak minuta bez prilika, ali i "poluprilika".

'19 GOOOOOOL!!! Lovrić, Lovrić, Lovrić! Gorica vodi 1-0! Sam je Kristijan Lovrić izborio slobodan udarac na velikoj daljini, gotovo 30 metara, namjestio loptu i savršeno pogodio rašlje Lučićeva gola. Kakav gol, kakav udarac, kakav igrač!

'14 Brzo je slobodan udarac na lijevo strani izveo Lovrić, dugom loptom pronašao Musu desno, on je centrirao, a Matar nedovoljno dobro zahvatio loptu glavom.

'10 Prvi žuti karton dobio je Krešimir Krizmanić.

'9 Uzvratila je Istra jako dobrom šansom, nakon što je Bande probio po lijevoj strani. Prvo je Lisica pucao u blok, a zatim je i Iličićev udarac odbijen u korner.

'5 Kakvu je priliku promašio Matar... Fantastična akcija, okončana strašnom dugom loptom Babeca i još boljim proigravanjem Mitrovića iz prve, no usamljeni Matar je s nekoliko metara promašio prazna vrata.

‘1 Utakmica je počela.