24.07.2021.

Pobjeda s navijačima: Gorica - Šibenik 3-1

Pobjeda s navijačima: Gorica - Šibenik 3-1 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica 2. kola HT Prve lige između HNK Gorice i HNK Šibenika.

GORICA - ŠIBENIK 3-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan. Pomoćnici: Hrvoje Radić i Alen Jakšić (svi iz Splita). Četvrti sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).
STRIJELC: 1-0 Babec (27), 2-0 Matar (66), 3-0 Lovrić (69), 3-1 Bilić (87)
GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Junior (od 87. Pršir) - Šroler (od 61. Dvorneković), Mitrović (od 61. Fruk), Lovrić (od 87. Steenvoorden) - Matar (od 79. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŠIBENIK: Rogić - Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić - Mesa, Ćurić (od 82. Bailone), Bačelić-Grgić (od 55. Jakoliš) - Delić, Marin (od 70. Sahiti) - Jurić (od 70. Julardžija). Trener Mario Rosas.
ŽUTI KARTONI: Keita, Banić (Gorica), Perić, Julardžija (Šibenik)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Šibenik 3-1

'90+2 Prečka! Perić je pucao glavom, nakon što mu je prebacio Jakoliš, činilo se da nema spasa, no lopta je odsjela na gredi.

'90 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

'89 Toni Fruk se sad našao u šansi, pucao je desnom nogom s 12-13 metara, no pucao je visoko preko gola...

'87 Dvostruka zamjena kod Gorice, Matthew Steenvoorden i Jurica Pršir ušli su umjesto Kristijana Lovrića i Juniora Martinssona.

'87 GOL! Šibenik je smanjio na 3-1, strijelac je Karlo Bilić. Branič Šibenika najbolje se snašao i poslao loptu u mrežu.

'86 Žuti karton za prekršaj malo izvan kaznenog prostora dobio je Ivan Banić.

'83 Odličan pokušaj Babeca! Pucao je s vrha kaznenog prostora, snažno i prilično precizno, no otišloje koji centimetar pokraj stative.

'82 Ignacio Bailone zamijenio je Marija Ćurića kod Šibenika.

'79 Fran Brodić ušao je umjesto Matara Dieyea.

'77 Opet sjajan Banić! Nakon kornera Šibenika glavom je pucao Stefan Perić, no golman Gorice to je iščupao s crte, tako da je VAR provjera trajala neko vrijeme, gledalo se je li lopta prešla crtu. Na kraju, ipak nema gola.

'72 Žuti karton za igrača Šibenika Edina Julardžiju.

'70 Dvostruka izmjena kod Šibenika, Suad Sahiti i Edin Julardžija zamijenili su Denija Jurića i Antonija Marina.

'69 GOOOOOOL!!! Gorica vodi 3-0, strijelac je Kristijan Lovrić! Prošao je po lijevoj strani, u svom stilu, pucao u dalji kut, no loptu je u bliži preusmjerio branič Šibenika Karlo Bilić.

'66 GOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je Matar Dieye! Gorica je imala korner, obrana Šibenika odbila, a loptu prema golu s centra je vratio Musa Muhammed. Spremno ju je dočekao Matar i ljevicom zakucao pod prečku šibenskoga gola!

'62 Lijepo je dugom loptom Lovrića pronašao Keita, gorička sedmica primila je loptu, pucao je Kiki ljevicom s vrha šesnaesterca, no otišlo je to preko gola.

'61 Dvostruka izmjena kod Gorice, Matija Dvorneković i Toni Fruk zamijenili su Josipa Mitrovića i Martina Šrolera.

'58 Velika prilika za Šibenik, velika intervencija Banića! Jakoliš je u šansu gurnuo Denija Jurića, njegov udarac iz odlične pozicije Banić je sjajno obranio, a odbijenu loptu iz dobre prilike u gol-aut je poslao Ivan Delić.

'55 Marin Jakoliš zamijenio je Stipu Bačelića-Grgića u sastavu Šibenika.

'54 Kakva prilika... Mitrović je dao sjajnu loptu za Lovrića lijevo, on idealno dao u sredinu, za Matara, no napadač Gorice s nepuna dva metra nije uspio loptu pospremiti u mrežu, otišla je visoko preko gola...

'50 Žuti karton dobio je Cheick Keita.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Šibenik 1-0

'45+1 U lijepu šansu izašao je Matar Dieye, bilo je tu dosta prostora, no prvo je loše primio loptu, a zatim se i spetljao te ostao bez nje...

'45 Igrat će se još jedna minuta sudačke nadoknade.

'43 Prvi žuti karton na utakmici dobio je branič Šibenika Stefan Perić.

'39 Šroler je došao do prostora za nabacivanje s desne strane, u sredini je bio Matar, no obrana gostiju uspjela je to odbiti u posljednji trenutak.

'36 Kakva bomba Kristijana Lovrića i - prečka!! Uzeo je loptu na 30-ak metara, prošao braniča, namjestio se na 20-ak metara i opalio, činilo se da ide u gol, ali lopta je odsjela na gredi...

'32 Dva, tri opasna napada u nizu imala je Gorica, a sve je udarcem s ruba kaznenog prostora okončao Šroler. Otišlo je malo iznad gola Šibenika...

'30 Zamalo je strijelac bio Aleksandar Jovičić! Lovrić je nabacio iz kornera, a kapetan Gorice najviše skočio i glavom pucao malo pokraj stative.

'27 GOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Hrvoje Babec! Kristijan Lovrić izveo je aut rukom, dao za Matara, on mu vratio, da bi Lovrić sjajnom, mekanom loptom pronašao Babeca u sredini, a Hrvoje je vrhom kopačke loptu poslao u gol.

'19 Opasno su kombinirali Šibenčani u goričkom šesnaestercu, no na kraju je Junior Martinsson uspio vratiti loptu u naručje Ivana Banića.

'16 Velika prilika za Goricu! Martin Šroler ukrao je jednu loptu nakon kornera, probio po desnoj strani, dao nisku loptu u peterac za Aleksandra Jovičića, no njegov pokušaj petom iz blizine golman Rogić je uspio odbiti u korner.

'7 I drugi pokušaj je Šibenikov, opet udarac s 20-ak metara, pokušao je Ivan Delić ljevicom, no Ivan Banić je to lako zaustavio.

'2 Prvi udarac na utakmici djelo je veznjaka Šibenika Juana Mese, koji je s 20-ak metara pucao snažno, ali previsoko.

'1 Utakmica je počela!