22.07.2021.

Josip Ivan Zorica i Tin Janušić na posudbu u NK Kustošiju

Josip Ivan Zorica i Tin Janušić na posudbu u NK Kustošiju Dvojica mladih nogometaša Gorice, Josip Ivan Zorica i Tin Janušić, sljedeću će sezonu provesti na posudbi u drugoligašu NK Kustošiji. Zorica je tek navršio 20 godina, Janušiću je 19, pa će obojica prve ozbiljne seniorske minute skupljati kroz sve bolju 2. HNL.

Josip Ivan Zorica bio je jedan od ključnih igrača juniorske momčadi koja je prošle sezone izborila ulazak u 1. HNL. Bio je i strijelac hat-tricka u kvalifikacijskoj utakmici protiv vinkovačke Cibalije, u kojoj je Gorica pobijedila 3-2, a cijelu prošlu sezonu proveo je u kadru seniorske momčadi. Rođen je u kanadskom Winnipegu, u HNK Gorici je posljednje tri godine, najbolje se snalazi kao desno krilo ili lijevi bek, a svoje prve prvoligaške minute još nije odigrao.

S njim će u Kustošiju i Tin Janušić, koji po godinama i dalje ima pravo nastupa za juniore, no iskustvo će ipak skupljati u seniorskom nogometu, u 2. HNL. Janušić je sredinom lipnja potpisao trogodišnji ugovor s HNK Goricom nakon rastanka s NK Osijekom, u kojem je igrao za juniore, ali i za B momčad u 2. HNL, za koju je upisao 13 nastupa, uz po jedan gol i asistenciju. Njegova pozicija je desno krilo, no može i u vrh napada.