14.07.2021.

Stigao Niko Janković: 'Vjerujem da ću pomoći Gorici koliko i ona meni'

Stigao Niko Janković: 'Vjerujem da ću pomoći Gorici koliko i ona meni' U tjednu uoči početka nove sezone HT Prve lige Gorica je dobila novo pojačanje. Niko Janković, 19-godišnji vezni igrač zagrebačkog Dinama, došao je na jednogodišnju posudbu u naš klub.

- Sretan sam što sam ovdje i veselim se izazovu koji me čeka. Gorica je ozbiljan klub i kad sam dobio ponudu, nisam previše dvojio, iako sam imao ponude i iz Slovenije, iz BiH... Sviđa mi se način na koji radi trener Rendulić i nadam se da ću pomoći Gorici jednako koliko i ona meni, da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo - kazao je Janković.

Gorici se priključio potpuno spreman, budući da je odradio cijele pripreme s prvom momčadi Dinama, u kojem je proveo najveći dio svoje dosadašnje karijere.

- Iz Hrvaca sam pokraj Sinja, a nogomet sam počeo igrati u Dinamu sa šest godina. Od 12. do 15. godine živio sam u Njemačkoj, a onda se vratio u Dinamo, što se pokazalo odličnom odlukom, budući da sam ove zime potpisao i profesionalni ugovor. I sad sam, evo, ovdje u Gorici - predstavio se ukratko Janković, koji ima jasne ciljeve.

- Ciljevi su mi odigrati što više minuta, odigrati sezonu na što višoj razini i pomoći momčadi da bude što uspješnija. Zaista bih volio da uspijemo izboriti i izlazak u europska natjecanja, što će značiti da je sezona bila bolja nego prošla.
U Gorici će nositi broj 44, koji je donedavno nosio Kristijan Lovrić.

- Drag mi je Lovrić, gledao sam njegove poteze na YouTubeu, taj njegov izbačaj na desno i šut u drugi kut svakodnevno vježbam, tako da mi je drago što sam naslijedio njegov broj. Moj broj je osmica, to je i moja pozicija, a budući da je taj broj ovdje zauzet, uzeo sam 44 jer je četiri i četiri u zbroju osam - sa smiješkom je objasnio Niko.