12.07.2021.

Dvorneković: Pred nama je izazovna, ali vjerujem i uspješna sezona!

Dvorneković: Pred nama je izazovna, ali vjerujem i uspješna sezona! Na ulasku u posljednji tjedan priprema za novu sezonu na odrađeno u posljednja četiri tjedna osvrnuo se kapetan momčadi Matija Dvorneković. Počevši s onim posljednjim, porazom (0-2) od slovenskog Brava u posljednjoj provjeri uoči Rijeke na Rujevici (subota, 21 sat) u 1. kolu HT Prve lige.

- Da, izgubili smo 2-0, Bravo se predstavio kao jedna vrlo kvalitetna momčad, koja je u Sloveniji prošle sezone bila u vrhu tablice, ali bez obzira na poraz, mislim da smo veći dio utakmice bili dobri. Stvorili smo velik broj šansi, nijednu nažalost nismo uspjeli realizirati, ali bolje da je tako bilo ovoga puta nego sedam dana kasnije na Rujevici. Uvijek to govorim, a ponovio sam i dečkima poslije utakmice, da bi najradije izgubio sve utakmice u pripremama ako će to značiti da ćemo u prvenstvu pobjeđivati - rekao je Dvorneković pa se vratio na sve što je odrađeno od okupljanja 14. lipnja:

- Najvažnije da se nitko nije ozlijedio, fizički smo odradili sve što je trener postavio pred nas u cijela ova četiri tjedna i siguran sam da spremi dočekujemo subotu i Rijeku. Bilo je dosta intenzivno, naporno, većinom uz dva treninga dnevno. Odradili smo šest kontrolnih utakmica, dvije pobjede, remi i tri poraza... Mislim da smo spremni, da smo fizičke zahtjeve odradili bez većih poteškoća, što je posebno važno u pripremnom periodu. Srećom, nije bilo ozljeda, no znamo da će nam za prvo kolo zbog kartona iz prošle sezone nedostajati Steenvoorden, Krizmanić i Doka.

Puno je tu i novih lica, svatko se pokušava nametnuti, a promjena bi do kraja prijelaznog roka lako moglo biti još.

- Do sad su došli mladi i vrlo potentni igrači, kojima će sigurno trebati određeno vrijeme prilagodbe i njihovu pravu vrijednost vidjet ćemo kroz sljedećih godinu dana. Ima tu jako finih potencijala i kapaciteta... Rekao bih i da smo u nekom dijelu u tranziciji momčadi. Siguran sam da uprava kluba, na čelu s predsjednikom, radi na dovođenju pojačanja, prijelazni rok traje još mjesec i pol dana, zato vjerujem da će ova momčad stvarne obrise dobiti tek tamo nakon 1. rujna - kaže Ninja.

Rezultatski gledano, letvica se ni ove sezone neće spuštati.

- Je, ciljevi su isti. Ako smo dosad imali visoko postavljenu letvicu, zašto je ne bismo imali opet? Nadam se da ćemo ponovno biti na razini iz prethodnih sezona, možda i uz taj toliko željeni iskorak u Europu. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, još ćemo se neko vrijeme i preslagivati kao momčad, pa ćemo morati biti i strpljivi... Pred nama je jedna izazovna, a nadam se i uspješna sezona!