10.07.2021.

Poraz u pripremnoj utakmici: Gorica - Bravo 0-2

Poraz u pripremnoj utakmici: Gorica - Bravo 0-2 Točno tjedan dana prije otvaranja nove sezone HT Prve lige, gostovanja kod HNK Rijeke na Rujevici, HNK Gorica odigrala je posljednju pripremnu utakmicu protiv slovenskog prvoligaša NK Bravo. Trener Krunoslav Rendulić u ovoj je provjeri koristio 19 igrača, a na kraju je ostao dojam kako je igra u "generalnoj probi" bila kudikamo bolja od rezultata, budući da je Bravo pobijedio 2-0.

Počeli su Goričani razigrano, u prvih 15-ak minuta pokušavali su i Lovrić, i Šroler, i Jovičić nakon kornera, no lopta nije htjela u gol. Nasuprot tome, gosti iz Ljubljane poveli su u svom prvom ozbiljno dolasku pred gorički gol. Jednu dugu loptu nije Cheick Keita nije uspio dobro zahvatiti, gurnuo je u šansu Mihu Kanciliju, koji je zaobišao Dominika Kotarskog i pospremio loptu u mrežu.

Kao da je gol primljen iz kontranapada šokirao Goričane, pa je i razigranosti odjedanput nestalo. Imala je Gorica još jednu opasnu situaciju, ali još je opasnije bilo kad je strijelac Kancilija u 35. minuti pogodio stativu. Velika prilika za Goricu konačno je došla u samoj završnici poluvremena, kad je Šroler s desne strane pronašao Matara u čistoj situaciji, no Senegalac se spetljao i na kraju pucao pokraj gola.

I nastavak je Gorica otvorila aktivno, Martin Šroler prvo je pucao, a zatim dodavao za Lovrića i Matara, koji je imao izvrsnu šansu u 53. minuti, no s nekoliko metara pogodio je samo golmana. I samo koju minutu kasnije, nakon 12 minuta igre u nastavku, scenarij se ponovio. Ponovno jedna pogreška u obrani, ovoga puta loptu je u driblingu izgubio Aleksandar Jovičić, a strijelac je ponovno bio isti, ponovno Miha Kancilija.

Do kraja je Gorica pokušavala barem smanjiti rezultatski zaostatak, pritom na trenutke igrala i vrlo dopadljivo, s dobrim trenucima, no gol kao da je bio začaran. Čvrsti gosti gustom su defenzivom odbijali sve pokušaje, uključujući i one koje su izbijali s gol-linije, a brzim izlascima stvarali su nove probleme Goričanima. Promjene rezultata ipak nije bilo, Gorica je porazom zaključila niz od šest pripremnih utakmica.

GORICA - BRAVO 0-2
STRIJELAC: 0-1 Kancilija (18), 0-2 Kancilija (58)
GORICA: Kotarski - Musa, Moro (od 78. Marjanović), Jovičić, Keita (od 83. Zorica) - Junior (od 72. Pršir), Babec (od 87. Kalik) - Šroler (od 64. Dvorenković), Mitrović (od 64. Fruk), Lovrić (od 87. Delfi) - Matar (od 64. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.