30.06.2021.

Završio je prvi sportsko-obrazovni kamp "Životni šampioni"

Završio je prvi sportsko-obrazovni kamp Mlađi pioniri Gorice (U-12) vratili su se sa Zlatibora, s novim znanjima, novim prijateljstvima i lijepim iskustvom. Sportsko-obrazovni kamp "Životni šampioni" trajao je četiri dana, a okupio je igrače mlađih kategorija iz beogradskog Grafičara, dobojske Sloge, sarajevskog Željezničara, bitoljskog Pelistera, i Maribora i Gorice.

Naši mladi nogometaši u ta su četiri dana učili o životnim vrijednostima, trenirali i stekli neka nova poznanstva i sklopili nova prijateljstva. Atmosferu i značaj kampa najbolje opisuje molba mališana da sljedeće okupljanje traje najmanje tjedan dana. Ono što kamp „Životni šampioni“ čini posebnim je to što sportske ekipe na putovanjima prvi put nisu imale obavezu natjecanja ili klasičnih priprema, veliki dio programa bio je posvećen obrazovanju, i na kraju su svi bili - pobjednici.
„Mladi sportaši su na putovanjima s klubovima naviknuti trenirati ili se natjecati, no ovog puta to nije bio slučaj. Potrudili smo se pripremiti raznovrstan sadržaj kojim smo obuhvatili obrazovanje, trening i zabavu. Mali nogometaši upoznali su se s metodama neformalnog obrazovanja, učili o važnim životnim temama kao što su zdravlje, ekologija, tolerancija i nediskriminacija, i zbog čega su one važne. Nogometni treneri, profesori fakulteta za tjelesni odgoj i stručnjaci iz područja ljudskih prava, pružili su im sve neophodne informacije kako bi odrasli u dobre i kvalitetne osobe. Napravili smo reprezentaciju "životnih šampiona" koja trenutno broji 150 članova, a tek smo počeli. Ova priča će rasti i za to nam je potrebna podrška cijelog društva“, istaknula je direktorica Razvojnog centra za mlade i osnivačica ideje, Aleksandra Knežević.
 
Kamp je dio projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ podržanog od strane Erasmus+ programa Europske unije, čiji je medijski partner TV Arena sport. Cilj kampa je bio da doprinese ne samo stjecanju novih znanja i poticanju regionalne suradnje, solidarnosti i fair-playa, već i da kao besplatna aktivnost omogući da ga pohađaju i ona djeca kojoj financijske prilike to ne bi dozvoljavale. Svi koji su sudjelovali u projektu dobili su na poklon po komplet opreme, a svaka ekipa po nogometnu loptu.