02.06.2021.

Hrvatska remizirala s Armenijom na Gradskom stadionu

Hrvatska remizirala s Armenijom na Gradskom stadionu Hrvatska A reprezentacija prvi je put gostovala na našem stadionu u Velikoj Gorici. Povijesna utakmica za naš grad i pripremni susret Vatrenih uoči odlaska na Europsko prvenstvo, završio je bez pobjednika. Nakon 1-1 protiv Armenije, Dalićevi izabranici 6. lipnja odigrat će posljednji test kod Belgije u Bruxellesu uoči ogleda s Engleskom na Wembleyu 13. srpnja. 

Vatreni su poveli u 24. minuti kada je Luka Modrić ubacio loptu iz kuta, a Ivan Perišić bio najviši u skoku i postigao pogodak u svom jubilarnom stotom nastupu u reprezentativnom dresu. Unatoč nekoliko izglednih prilika hrvatske reprezentacije za povećanje prednosti, Armenija je uspjela izbjeći poraz u 72. minuti nakon snažnog udarca Wbeymara Angula, koji je postavio konačnih 1-1.
Po završetku prijateljske utakmice, u press prostoru HNK Gorice održana je konferencija za medije te svečanost povodom Perišićevog stotog nastupa za Vatrene. Uz dvominutni video njegovih golova i najljepših trenutaka u kockastom dresu, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, uručio mu je uokviren dres s brojem 100, a u ime HNK Gorice, prigodan poklon uručio mu je predsjednik kluba Nenad Črnko.