Matthew Steenvoorden novi je igrač Gorice

Nedjelja, 07.07.2019.
Pregledano 753 puta
Matthew Steenvoorden novi je igrač Gorice
Matthew Steenvoorden (26) potpisao je ugovor s HNK Goricom do ljeta 2022. godine a predstaviti bi se trebao već u ponedjeljak kada bi trebao odraditi prvi trening kao igrač Gorice a očekuje se i da će zaigrati već u srijedu protiv Tuzla Cityja. Prošao je omladinsku školu Feyenoorda, bio na posudbama u Excelsioru i Dordrechtu, a posljednje tri sezone nosio je dres Cambuura, koji je prošlu sezonu završio na desetome mjestu nizozemske druge lige. Igrao je i za mlade reprezentacije Indonezije.


Trener Sergej Jakirović o novom igraču u svlačionici rekao je – “Prema onome što smo vidjeli kroz skautiranje, riječ je o igraču dobre konstitucije, brzom i britkom braniču koji je vrlo kvalitetan u skok igri. Kako u defenzivnom, tako i u ofenzivnom smislu. Matthew je stoper koji zna igrati nogomet, a dobro je što ćemo ga moći koristiti i u na zadnjem veznom ako za to bude potrebe. U svakom slučaju, nadam se da će se što brže prilagoditi i vjerujem da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva".


Steenvoorden je u Cambuuru igrao sa Justinom Mathieuom i očekuje se da bi trebao puno pomoći u obrambenim zadacima i posebno po pitanju skoka i prekida ali i u napadu. Naime, 188 centimetara visoki Steenvoorden, iako branič, u posljednje dvije sezone zabio je 11 golova, a prošle sezone imao je i dvije asistencije.