Gorici licenca za Prvu HNL i UEFA u prvom krugu

Utorak, 23.04.2019.
Pregledano 2263 puta
Foto galerija
Foto galerija
Gorici licenca za Prvu HNL i UEFA u prvom krugu
Završen je središnji postupak licenciranja klubova za Uefina klupska natjecanja i Prvu HNL u prvom stupnju i Komisija za licenciranje HNS donijela je Odluku o izdavanju licenci - HNK Gorici izdaje se UEFA licenca i licenca za Prvu HNL za natjecateljsku 2019/2020. godinu.


Izdavanjem licence završio je središnji postupak licenciranja u prvom krugu koji je započeo 31. siječnja 2019. godine dostavljanjem dokumentacije za 4 kriterija (Športski kriterij, Kriteriji infrastrukture, Kriteriji administracije i stručnog osoblja i Pravni kriterij) za UEFA licencu i licencu za I. HNL, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja 2019., do kada je klub morao dokazati da je podmirio financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca 2018. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača) te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).


U klubu se ističe zadovoljstvo dobivenom licencom i obrazloženjem jer ju je Komisija donijela na temelju niza uspješnih pokazatelja u radu kluba po svih 5 kriterija. Zadovoljstvo je još veće jer je klub po prvi puta podnio molbu za UEFA natjecanja i odmah dobio i tu licencu već u prvom krugu.