Inter Zaprešić pobjednik 20. međunarodnog turnira Alpas kup Trofej Turopolja

Ponedjeljak, 13.08.2018.
Pregledano 1339 puta
Foto galerija
Foto galerija
Inter Zaprešić pobjednik 20. međunarodnog turnira Alpas kup Trofej Turopolja
20. Međunarodni turnir U19 Alpas kup Trofej Turopolja 2018.,
ŠRC Velika Gorica i ŠRC Udarnik, 10-12. kolovoza 2018.                                                   


Završen je 20. Međunarodni juniorski turnir Alpas kup Trofej Turopolja 2018. koji se od 10-12. kolovoza odigravao na terenima Gradskog stadiona i ŠRC Udarnik u Velikoj Gorici uz sudjelovanje devet momčadi iz Hrvatske i inozemstva – Illés Akadémia-Haladás Kft (Mađarska), NK Bravo (Ljubljana), GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Osijek, NK Lokomotiva, NK Slaven Belupo, NK Inter Zaprešić i HNK Gorica. Turnir je započeo u petak od 17:00 sati, utakmicom prošlogodišnjeg pobjednika Haladasa i Lokomotive i nastavio se odigravanjem još dvije utakmice u petak, u subotu je odigrano ostalih šest utakmica po skupinama dok su u nedjelju odigrane polufinalne i finalne utakmice. Rezultati utakmica po skupinama 10. i 11.08.

Illes A.Haladas Kft – NK Lokomotiva  0:2

GNK Dinamo - NK Inter Zaprešić  0:2

HNK Hajduk  - HNK Gorica  2:0

GNK Dinamo - NK Bravo  2:0

NK Osijek – NK Lokomotiva  0:0 

HNK Hajduk - NK Slaven Belupo  4:0

NK Bravo - NK Inter Zaprešić  1:1

Slaven Belupo – HNK Gorica  0:2

Illés A. Haladas Kft - NK Osijek  3:1Rezultati  polufinalnih i finalnih utakmica 12.08.

NK Lokomotiva – HNK Hajduk  1:2

NK Inter Zaprešić - Illés A. Haladás  3:0

Utakmica za 3. mjesto: NK Lokomotiva – Illes A.Haladas  4:1

FINALE: NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk  4:2 jedanaesterci  (1:1)

Konačni plasman momčadi:

1. mjesto – NK Inter Zaprešić

2. mjesto – HNK Hajduk

3. mjesto – NK Lokomotiva

Fair play – Illés Akadémia Haladás Kft

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji vratar – Marin Topić, Inter Zaprešić

Najbolji strijelci – Ivan Šarić, Hajduk, 4 pogotka

Najbolji igrač – Josip Budimir, Inter Zaprešić
Devet  momčadi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo vrlo dobar a u nekim utakmicama i odličan nogomet te je turnir po riječima trenera u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi i cjelokupne organizacije. Za svaku pohvalu bilo je i ponašanje svih klubova sudionika, koje ja kao i svih proteklih godina bilo na izuzetno visokoj razini jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Cjelokupni turnir protekao je u izuzetno korektnom športskom ozračju čemu su doprinos dali svi sudionici turnira – igrači, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati Nogometnog saveza Velika Gorica. 

 
Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira jesu Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Nogometni savez Velika Gorica, Cetina i Alpas a medijski pokrovitelji su City Radio, Cityportal, i VG danas. Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS, Sreten Ćuk, glavni instruktor HNS, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica, predsjednik NSZŽ i član Izvršnog odbora HNS, i Kristijan Japec, direktor tvrtke Alpas Hrvatska.