20. Međunarodni U-19 turnir, Alpas kup Trofej Turopolja 2018.

20. Međunarodni U-19 turnir, Alpas kup Trofej Turopolja 2018.
20. MEĐUNARODNI JUNIORSKI TURNIR „Alpas kup Trofej Turopolja 2018.“          Međunarodni juniorski turnir „Alpas kup Trofej Turopolja “ ove godine obilježava svoje jubilarno, 20-to izdanje i do danas je postigao status jednog od uglednijih u ovom dijelu regije u kategoriji U-19 te se redovito nalazi u programu značajnih međunarodnih športskih priredbi Grada i Županije. Ovogodišnji turnir održati će se od 10-12.08. na terenima Gradskog stadiona i SC Udarnik u Kurilovcu a turnir otvaraju prošlogodišnji pobjednik, mađarski Haladas i Lokomotiva, utakmicom koja je na rasporedu u petak od 17:00 sati. U petak se od 17:30 sati na SC Udarnik igra utakmica između Dinama i Intera Zaprešić a turnir prvog dana završava utakmicom na Gradskom stadionu između Hajduka i Gorice, od 18:30 sati. Turnir se nastavlja utakmicama po skupinama u subotu od 09:00 sati sa tri utakmice na Gradskom stadionu, dok se popodnevne utakmice igraju na SC Udarnik jer u isto vrijeme na Gradskom stadionu igra se utakmica 3.kola HT Prve HNL između Gorice i Intera Zaprešić. Turnir se nastavlja u nedjelju polufinalnim (10:00 sati) i finalnim utakmicama (18:00 sati) na Gradskom stadionu. Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni 2000. godine i mlađi a na ovogodišnjem turniru sudjeluju ponajbolji klubovi Hrvatske, Mađarske i Slovenije u ovoj kategoriji te momčad HNK Gorice:

Illes A. Haladas Kft, Szombathely

GNK Dinamo

HNK Hajduk

NK Slaven Belupo

NK Bravo, Ljubljana

NK Lokomotiva

NK Osijek

NK Inter Zaprešić

HNK Gorica

Klubovi su podijeljene u tri skupine u kojima će igrati „svaki sa svakim“:
  • A skupina – Illes A. Haladasz Kft, NK Osijek, NK Lokomotiva
  • B skupina – GNK Dinamo, NK Bravo, NK Inter Zaprešić
  • C skupina – HNK Hajduk, NK Slaven Belupo HNK Gorica


U završnicu trunira plasirati će se tri prvoplasirana kluba i najbolji drugoplasirani a ukupno će se u tri dana odigrati 13 utakmica. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira jesu Hrvatski nogometni savez, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zagrebačka županija, Cetina i Alpas a medijski pokrovitelji su City Radio, Cityportal i VG danas.


Pozivamo sve ljubitelje i prijatelje nogometa da dođu na utakmice, uživaju u nogometu i daju podršku mladim nogometašima.