Najmlađi u međunarodnom programu

Nedjelja, 11.06.2017.
Pregledano 2790 puta
Foto galerija
Foto galerija
Najmlađi u međunarodnom programu
MEĐUNARODNI  TURNIR U MAĐARSKOJ

LURKO SOMMERCUP  U9 i U11, 10-11.06.2017., Szombathely
Dvije momčadi Gorice sudjelovale su na Međunarodnom turniru mlađih kategorija Lurko Sommercup u Szombathelyu u Mađarskoj, u konkurenciji klubova iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije i Mađarske.


Momčad U11 Gorice (igrači rođeni 2006.) pod vodstvom trenera Tomice Kvakana osvojila je 3. mjesto u konkurenciji 16 klubova sa rezultatima u skupini: Gorica-Videoton FC 1:1, Gorica-Sturm Graz 1:1 i Gorica-Ikarus Budapest 1:1. Ovim rezultatima momčad se plasirala u četvrtfinale gdje su naši igrači igrali protiv Ferencvarosa 1:1 i nakon deveteraca dobili utakmicu 2:0 te se plasirali u polufinale gdje su poraženi od Fonix Gold FC rezultatom 3:0. U utakmici za treće mjesto naša je momčad bila bolja od Illes AKA Haladas rezultatom 1:0.


Momčad U9 odigrala je 8 utakmica u konkurenciji 20 klubova sa rezultatima u skupini: Gorica-TSV Hartberg (A) 0:3, Gorica-Nagykanisza ULE 0:0, Gorica-SC Sopron 2:1 i Gorica-Videoton FC 0:1 i plasirali su se u 1/16 gdje su poraženi od Ferencvarosa 0:4 te su igrali u skupini za razigravanje: Gorica-FC Petrzalka 0:0 (2:0 na penale), Gorica-FK Nove Zamky 1:3 i Gorica-Sopron 3:0. Naša je momčad u konkurenciji 20 klubova završila na 11.mjestu.


Na put su išli igrači U11 - Strnić Patrik, Blažević Gabrijel, Modlic Franko, Dukić Lovro, Josić Zvonimir, Krišto Lovro, Ferenček Leon, Hemen Vito, Ražov Dominik, Kučiš Stjepan, Martinaj Dreni i Karabatić Luka i U10 - Jug Marko, Houdek Ivan, Gruja Petar, Grubišić Fran, Dukić Fran, Fištrek Lovro, Preložićek Ivan, Krznar Ivan, Krajcar, Tomislav, Herak Niko, Marlović Luka, Blažević Mihael i Tadić Nikola i treneri Debijađi Dejan, Kvakan Tomica Biljan Marko kao vođa puta.


Roditelji su oba dana turnira nazočili u velikom broju i bili su velika podrška svojoj djeci na što im upućujemo iskrene čestitke.Turnir je bio vrlo dobro organiziran i sve je funkcioniralo odlično, od prihvata i smještaja do prehrane i satnice turnira. Domaćini gostoljubivi na svakom koraku i vjerujemo da ćemo i slijedeće godine biti na turniru, za što nam je domaćin već i uputio poziv. Po povratku u Veliku Goricu veseli i razdragani najmlađi nogometaši s pjesmom su proslavili dobre rezultate, ugodni boravak i završetak još jednog druženja u Mađarskoj.