19. Međunarodni turnir U-19 Alpas kup Trofej Turopolja 2017.

Četvrtak, 03.08.2017.
Pregledano 2098 puta
Foto galerija
Foto galerija
19. Međunarodni turnir U-19  Alpas kup Trofej Turopolja 2017.
19. MEĐUNARODNI JUNIORSKI TURNIR „ALPAS KUP TROFEJ TUROPOLJA 2017.“

ŠRC Velika Gorica, 11. - 13. kolovoza 2017. godine                                                          

Međunarodni juniorski turnir „Alpas kup - Trofej Turopolja“ ulazi u svoje 19-to izdanje i do danas je postigao status jednog od uglednijih u ovom dijelu regije u kategoriji U-19 te se redovito nalazi u programu značajnih međunarodnih športskih priredbi grada i županije. Pravo nastupa na turniru imaju igrači starosne kategorije U19 – juniori, igrači rođeni 1999. godine i mlađi. Ovogodišnji turnir održati će se od 11-13.08. na terenima Gradskog stadiona a turnir otvaraju prošlogodišnji pobjednik Dinamo protiv Zagreba, utakmicom koja je na rasporedu u petak od 17:00 sati. Turnir se nastavlja utakmicama po skupinama u subotu od 09:30 sati a završava u nedjelju polufinalnim i finalnim utakmicama. Na ovogodišnjem turniru sudjeluju ponajbolji klubovi Hrvatske, Mađarske i Slovenije u ovoj kategoriji dok će „domaće boje“ braniti momčad HNK Gorice:

GNK Dinamo

Illes A. Haladas Kft, Szombathely

NK Slaven Belupo

NK Bravo, Ljubljana

NK Lokomotiva

NK Sesvete

NK Zagreb

NK Inter Zaprešić

HNK Gorica

Klubovi su podijeljene u tri skupine u kojima će igrati „svaki sa svakim“:
  • A skupina – GNK Dinamo, NK Slaven Belupo NK Zagreb,
  • B skupina – Illes A. Haladasz Kft, NK Sesvete, NK Inter Zaprešić
  • C skupina – NK Lokomotiva, NK Bravo, HNK Gorica


U završnicu trunira plasirati će se tri prvoplasirana kluba i najbolji drugoplasirani. Ukupno će devet  momčadi u tri dana odigrati 13 utakmica na vrlo dobro pripremljenim terenima ŠRC Velika Gorica a ovogodišnji sudionici jamče nam kvalitetan nogomet. Naslov pobjednika od prošle godine brani momčad Dinama koji je u finalu pobijedio Haladas dok je treće mjesto osvojila Rijeka.Klub nastoji svake godine podići ljestvicu prema gore u provedbi ovakvih športskih manifestacija pa u skladu s takvim nastojanjima i ove godine organiziramo turnir s kvalitetnim momčadima, s  namjerom da dostojno prezentiramo klub, Županiju, grad Veliku Goricu i Hrvatsku.


Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira jesu Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Cetina i Alpas a medijski pokrovitelji su City Radio, Cityportal, i VG danas.


Pozivamo sve ljubitelje i prijatelje nogometa da dođu na utakmice, uživaju u nogometu i daju podršku mladim nogometašima.