Dinamo pobjednik Alpas kupa - Trofeja Turopolja 2016.

Nedjelja, 14.08.2016.
Pregledano 2597 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo pobjednik Alpas kupa - Trofeja Turopolja 2016.
18. Međunarodni U19 turnir Alpas kup Trofej Turopolja 2016.,

ŠRC Velika Gorica, 13-14. kolovoza 2015.                                                      
Ovog vikenda u organizaciji HNK Gorica održan je 18. Međunarodni juniorski turnir Alpas kup Trofej Turopolja 2016. na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet momčadi iz Hrvatske i inozemstva - GNK Dinamo, HNK Rijeka, FC Haladas, (Mađarska), NK Lokomotiva, NK Bravo (Ljubljana), NK Inter-Zaprešić, NK Zagreb, NK Slaven Belupo i HNK Gorica. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine prema dosadašnjim rezultatima i rejtingu klubova a ždrijebom su odlučeni sastavi skupina:

A skupina – GNK Dinamo, NK Zagreb, NK Inter

B skupina – Haladasz FC, NK Slaven Belupo, NK Lokomotiva,

C skupina – HNK Rijeka, NK Bravo, HNK Gorica

Utakmice su se igrale na dva terena s prirodnom travom što je jako dobro prihvaćeno od strane svih momčadi i njihovih stručnih stožera. Prvog dana turnira odigrano je devet utakmica po skupinama u kojima je prikazan dobar nogomet a neizvjesnost plasmana u završnicu bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg sučevog zvižduka. Najneizvjesnije je bilo u 3. skupini gdje su sve tri momčadi – Rijeka, Bravo i Gorica imale po 3 boda i samo je gol razlika odlučivala o plasmanu u završnicu. Ovogodišnje izdanje proteklo je u izuzetno korektnom športskom ozračju čemu su doprinos dali svi sudionici turnira – igrači, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri. Zadovoljstvo na licima organizatora bilo je veliko zbog pohvala sudionika na izuzetnoj organizaciji turnira i gostoprimstvu, a skoro svi klubovi već su se „predbilježili“ i za slijedeću godinu što je domaćinu svakako bila najveća pohvala za provedbu ovogodišnjeg turnira.

Rezultati utakmica po skupinama 13.08. - subota:

 1. GNK Dinamo - NK Zagreb 2:1
 2. Haladas Kft - NK Lokomotiva 4:0
 3. NK Bravo - HNK Gorica 2:1
 4. NK Inter - NK Zagreb 1:2
 5. NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 0:3
 6.  HNK Rijeka - HNK Gorica 3:0
 7. GNK Dinamo - NK Inter 0:0
 8. Haladas Kft - NK Slaven Belupo 3:1
 9. HNK Rijeka - NK Bravo 1:2   

Rezultati  polufinalnih utakmica 16.08. - nedjelja

 1. GNK Dinamo – FC Haladas 5:0
 2. HNK Rijeka – Slaven Belupo 2:1  

Utakmica za 3. mjesto: FC Haladas – NK Slaven Belupo 4:0

Finale:  GNK Dinamo – HNK Rijeka 2:1  

Konačni plasman momčadi:

1. mjesto – GNK Dinamo

2. mjesto – HNK Rijeka

3. mjesto – FC Haladas

Fair-play – HNK Rijeka

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji vratar – Dinko Horkaš, GNK Dinamo

Najbolji strijelci – Kristijan Bistrović, NK Slaven Belupo i Gergo Dombi, FC Haladas – 4 pogotka

Najbolji igrač – Tom Alen Tolić, GNK Dinamo

Devet  momčadi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar nogomet i po riječima trenera svih klubova turnir je u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi ali i cjelokupne organizacije. Ponašanje svih sudionika, kao i proteklih godina bilo je na izuzetno visokoj razini i za svaku je pohvalu jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati Nogometnog središta Velika Gorica. Finalne utakmice sudili su suci - Tino Krečak, Ivan Mihalj, Dario Mužar, Zvonimir Landeka, Petar Bilić, Almir Sejdinović dok su delegati bili Mario Brlek i Darko Stanilović. Generalni pokrovitelji turnira bili su Zagrebačka županija, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Cetina i Alpas dok su medijski pokrovitelji bili City Radio, Cityportal, i VG danas. Vrijedne nagrade najboljim pojedincima (statua i športska oprema) i momčadima (pehari, medalje, športska oprema) uručili su Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Zorislav Srebrić, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica, Davor Štuban, tajnik Zajednice športskih udruga Velike Gorice, Darko Čopić, savjetnik za šport u Velikoj Gorici i Kristijan Japec, direktor tvrtke Alpas.