Polufinalisti Dinamo-Zagreb i Haladasz-Hrvatski Dragovoljac

Subota, 16.08.2014.
Pregledano 2264 puta
Foto galerija
Foto galerija
Polufinalisti Dinamo-Zagreb i Haladasz-Hrvatski Dragovoljac
Danas je odigrano devet utakmica po skupinama na 16. međunarodnom juniorskom turniru Trofeju Turopolja, u kojima je prikazan izuzetno kvalitetan nogomet a neizvjesnot plasmana u polufinala bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg sučevog zvižduka. Turnir je prvi dan bio vrlo dobro posjećen a posebno je bila vidljiva prisutnost velikog broja uglednih športskih djelatnika i trenera iz naših najboljih klubova a bilo je i nekoliko trenera iz stranih klubova. Naravno, kako bi turnir prošao bez mnogih stranih i domaćih menađera koji su kamerama i pisanim zabilješkama pratili sve utakmice.


Iznenađenje prvog dana turnira svakako je plasman HNK Hajduka ali treba imati u vidu činjenicu da su oni došli sa većim brojem igrača ulaznog godišta i bilo je vidljivo da se ne mogu ravnopravno nositi sa ostalim prvoligašima u skupini. Koliko je turnir bio izjednačen govori i činjenica da su četiri kluba do zadnjeg trenutka bila u igri za plasman u polufinale a na kraju su samo zbog jednog pogotka otpali Slaven Belupo i Lokomotiva. Posebno je bila uzbudljiva završnica u C skupini gdje su Haladasz i Zagreb igrali zadnju utakmicu turnira i bili su potpuno poravnati po bodovima, broju i omjeru postignutih golova pa je međusobni susret direktno odlučivao o pobjedniku skupine ali i najboljoj drugoplasiranoj momčadi. Neodlučeno je vodilo obje momčadi u polufinale a bilo čija pobjeda izbacila bi poraženu momčad a Lokomotivu odvelu u polufinale. Nakon izuzetno dobre utakmice i velikog broja prigoda rezultat je na kraju ipak završio bez pobjednika pa se pristupilo izvlačenju za pobjednika skupine.

Posebne pohvale svim momčadima na izuzetno fer i korektnom ponašanju jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega.

Poražene momčadi napustile su Veliku Goricu izuzetno zadovoljne i sa željom da ih pozovemo i slijedeće godine. Momčad HNK Hajduka, iako se nije plasirala za završni dio natjecanja, ostala je naš gost još jedan dan i tijekom sutrašnjeg dana pratiti će polufinalne i finalne utakmice. Ujedno je vodstvo Hajduka izrazilo zahvalu našem klubu na gostoprimstvu a postignut je i zajednički dogovor oko moguće buduće suradnje a ovo druženje tijekom tri dana boravka u našem klubu (i gradu) samo je prvi korak suradnji naša dva kluba.      REZULTATI  UTAKMICA1.    A ..… GNK Dinamo - HNK Gorica …………….… 5:0

2.    B ….. HNK Hajduk - NK H.Dragovoljac …….....… 1:4

3.    C ….. Haladas FC - NK Inter …………………..… 3:1 

4.    A ….. GNK Dinamo - NK Slaven Belupo ……....... 2:0

5.    B ….. NK Lokomotiva - NK H.Dragovoljac ....…… 1:1

6.    C ….. NK Zagreb - NK Inter …………………....... 3:1

7.    A ….. NK Slaven Belupo - HNK Gorica…….......… 3:0

8.    B ….. HNK Hajduk - NK Lokomotiva  ………….... 1:2

9.    C ….. Haladas FC - NK Zagreb …………………... 0:0 

**************************************************************************

•    POBJEDNIK  A ………………………….….. GNK Dinamo

•    POBJEDNIK  B ……………………………... NK H.Dragovoljac

•    POBJEDNIK  C ……………………………....NK Zagreb

•    NAJBOLJI DRUGOPLASIRANI ……........…..FC Haladasz10.00 sati    I POLUFINALE ….. GNK Dinamo – NK Zagreb

10.00  sati   II POLUFINALE …. NK H. Dragovoljac – FC Haladasz Finala su na rasporedu u 13.00 sati.