Dinamo najbolji, turnir iznad svih očekivanja ...

Ponedjeljak, 18.08.2014.
Pregledano 2603 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo najbolji, turnir iznad svih očekivanja ...
                                             
Završio je i 16. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2014. koji se u vremenu od 16-17.08.2014. godine održavao na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet momčadi: GNK Dinamo, Zagreb; HNK Hajduk, Split; FC Haladasz, Szombathelyi (Mađarska); NK Lokomotiva, Zagreb; NK Inter, Zaprešić; NK Zagreb, Zagreb; NK Slaven Belupo, Koprivnica; NK Hrvatski Dragovoljac, Zagreb i HNK Gorica, Velika Gorica.


Utakmice su se igrale na dva terena ŠRC koji su bili izuzetno dobro pripremljeni za igru s obzirom na vremenske uvjete, tako da su sve momčadi i njihovi treneri bili izuzetno zadovoljni. Prvog dana turnira odigrano je devet utakmica po skupinama u kojima je prikazan izuzetno kvalitetan nogomet a neizvjesnot plasmana u polufinala bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg sučevog zvižduka. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine koje su po kvaliteti bile izjednačene  s obzirom da su to sve prvoligaške momčadi (osim HNK Gorica), pa i nije bilo izrazitije razlike u kvaliteti što su i rezultati potvrdili.


  • A skupina – GNK Dinamo, NK Slaven Belupo, HNK Gorica,
  • B skupina – HNK Hajduk, NK Lokomotiva, NK H. Dragovoljac,
  • C skupina – FC Haladasz, NK Zagreb, NK Inter.


Rezultati utakmica po skupinama 16.08.

GNK Dinamo - HNK Gorica  5:0

HNK Hajduk - NK H.Dragovoljac  1:4

Haladas FC - NK Inter  3:1

GNK Dinamo - NK S. Belupo  2:0

NK Lokomotiva - NK H.Dragovoljac 1:1

NK Zagreb - NK Inter  3:1

NK S. Belupo - HNK Gorica  3:0

HNK Hajduk - NK Lokomotiva  1:2

Haladas FC - NK Zagreb  0:0


Iznenađenje prvog dana turnira svakako je ispadanje HNK Hajduka iz daljnjeg natjecanja ali treba imati u vidu činjenicu da su oni došli sa većim brojem igrača ulaznog godišta i bilo je vidljivo da se ne mogu ravnopravno nositi sa ostalim prvoligašima u skupini. Koliko je turnir bio izjednačen govori i činjenica da su četiri kluba do zadnjeg trenutka bila u igri za plasman u polufinale a na kraju su samo zbog jednog pogotka otpali Slaven Belupo i Lokomotiva.


Nakon utakmica po skupinama koje su igrane po sustavu "svaki sa svakim", u poluzavršnicu su se plasirale tri prvoplasirane momčadi skupina i najbolja drugoplasirana momčad: A skupina - GNK Dinamo, B skupina - NK H.Dragovoljac, C skupina  NK Zagreb i kao najbolji druglasirani FC Haladasz (nakon izvlačenja sa Zagrebom). Posebno je bila uzbudljiva završnica u C skupini gdje su Haladasz i Zagreb igrali zadnju utakmicu turnira i bili su potpuno poravnati po bodovima, broju i omjeru postignutih golova pa je međusobni susret direktno odlučivao o pobjedniku skupine ali i najboljoj drugoplasiranoj momčadi. Neodlučeno je vodilo obje momčadi u polufinale a bilo čija pobjeda izbacila bi poraženu momčad a Lokomotivu odvelu u polufinale. Nakon izuzetno dobre utakmice i velikog broja prigoda rezultat je na kraju ipak završio bez pobjednika pa se pristupilo izvlačenju za pobjednika skupine.

Rezultati  polufinalnih utakmica 17.08.

GNK Dinamo – NK Zagreb,  2:1 (0:1),

FC Haladasz – NK H. Dragovoljac,  6:4; 1:1 (1:0) nakon izvođenja jedanaesteracaUtakmica za 3. mjesto: NK Zagreb – NK H.Dragovoljac,  5:0 (2:0),

Finale:  GNK Dinamo – FC Haladasz,  3:0; 0:0 (0:0) nakon izvođenja jedanaesteraca

Konačni plasman momčadi:

1. mjesto – GNK Dinamo Zagreb

2. mjesto – FC Haladasz, Szombathelyi

3. mjesto – NK Zagreb, Zagreb

Fair-play – NK Hrvatski Dragovoljac

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji strijelac - Ivan Božić, GNK Dinamo

Najbolji vratar - Daniel Molnar, FC Haladasz

Najbolji igrač - Karlo Plantak, GNK Dinamo

Devet  momčadi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar nogomet i po riječima trenera prvoligaških klubova, nisu očekivali da će turnir imati tako visoku razinu kvalitetu. Ponašanje svih sudionika, kao i proteklih godina bilo je na izuzetno visokoj razini i za svaku je pohvalu izuzetno fer i korektno ponašanje jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su  suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica.

Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su - Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Hrvatski nogometni savez, Peugeot Auto Holetić i Teamsport zagreb.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su: Zamjenik gradonačelnika grada Velike Gorice Ervin Kolarec, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, predsjednik Zajednice športskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić, predsjednik NS Velika Gorica Željko Mihalj, predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko i predstavnica Teamsporta Jasminka Lamza.


Zahvaljujući nam na izuzetnoj organizaciji turnira i gostoprimstvu, službeni predstavnici klubova već su se „predbilježili“ i za slijedeću godinu što nam je kao organizatoru svakako najveća pohvala za sve ono što smo napravili u pripremi i provedbi turnira. Posebne zahvale primili smo od gosta iz Mađarske i HNK Hajduk za sve ono što smo im pružili tijekom 3 dana boravka u našem gradu.


Na kraju, iako smo završili još jedno izdanje turnira, odmah krećemo s pripremama za 2015. godinu. Izvješća o provedbi turnira već idu na mnoge adrese zajedno s promidžbenim materijalima a turnir je potrebno staviti i u kalendare domaćih i međunarodnih natjecanja i u programe značajnih međunarodnih događanja grada i županije za 2015. godinu.


Želja nam je da se slijedeće izdanje turnira  održi u novom formatu – turnir bi trajao 3 dana uz sudjelovanje svih najboljih klubova iz Hrvatske i 3 atraktivna međunarodna kluba. Cilj nam je da ovaj turnir ne samo da zadrži postojeću visoku kvalitetu već da razinu kvalitete stalno podižemo te da turnir bude prepoznatljiv kao jedan od najkvalitetnijih u ovom dijelu regije.