Kadeti Radnika iz Sesveta pobjednici turnira

Nedjelja, 19.08.2012.
Pregledano 3563 puta
Foto galerija
Foto galerija
Kadeti Radnika iz Sesveta pobjednici turnira

1. Kup Velike Gorica za KADETE<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Završio je turnir za kategoriju kadeta  koji se protekla dva vikenda odigravao na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje šest momčadi:

1.     NK Lučko – Lučko,  

2.     NK Dubrava – Zagreb,

3.     GŠNK Mladost – Petrinja,

4.     NK Radnik – Sesvete,

5.     NK Udarnik – Kurilovec,

6.     HNK Gorica – Velika Gorica.

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine u kojim su igrale po sustavu „svaki sa svakim“ a plasman nakon odigranih utakmica po skupinama bio je:

·         A skupina – 1.mjesto Radnik; 2.mjesto Gorica i 3.mjesto Dubrava

·         B skupina – 1. Mjesto Lučko; 2.mjesto Udarnik i 3.mjesto Mladost.

Završne utakmice bile su na rasporedu u nedjelju  a rezultati su bili:

Za 5.mjesto

·           GŠNK Mladost – NK Dubrava  4:3 nakon 11m, regularno 1:1

Za 3.mjesto

·           HNK Gorica – NK Udarnik  3:1

Finalna utakmica odigrana je na glavnom terenu ŠRC što je bilo posebno iznenađenja za obje momčadi i trenere jer to nisu očekivali. Prema riječima trenera, taj postupak domaćina znatno je doprinio ukupnoj kvaliteti turnira i digao mu rejting jer ove uzrasne kategorije nemaju prigodu često igrati u ovakvim uvjetima. Finalnu utakmicu sudili su Danijel Rožić, Ilija Miličević i Petar Jerbić.  

Finale

·           NK Radnik – NK  Lučko  3:0

Prema prikazanom u protekla dva vikenda, najbolji pojedinci bili su: 

·           Najbolji igrač:  Mihael Milin, NK Radnik,

·           Najbolji vratar: Marin Maglica, NK Lučko,

·           Najbolji strijelac: Paulo Antonio Cetina, NK Radnik sa 3 postignuta pogotka.

Po završetku utakmice najboljim momčadima uručeni su pehari a pojedincima i pojedinačne nagrade koje su uručili Ervin Kolarec, zamjenika gradonačelnika Velike Gorice i Mato Vidak, član Uprave kluba.

Šest momčadi odigralo je u protekla dva vikenda 9 utakmica i pritom smo vidjeli dobar nogomet s obzirom na izuzetno vruće i sparno vrijeme koje nas je pratilo tijekom turnira. Posebne pohvale idu svim momčadima za ponašanje tijekom turnira jer nismo imali nijednu liječničku intervenciju niti evidentiranu javnu opomenu igračima. Ne sjećamo se kada smo zadnji puta imali ovako korektno i fer ponašanje svih sudionika što je za svaku pohvalu.

Možemo reći da smo ispunili i cilj turnira – nastavili smo s kontinuitetom športskih priredbi za najmlađe uzrasne kategorije a momčadima su osigurane po tri kvalitetne utakmice pred početak prvenstva bez bilo kakvih dodatnih troškova. Osim toga ovaj  turnir samo je nastavak aktivnosti koje provodimo tijekom godine, posebice u ljetnim mjesecima.

Zahvala Gradu i Nogometnom središtu Velika Gorica koji su pomogli u provedbi turnira a posebne pohvale sucima iz Nogometnog središta Velika Gorica koji su kvalitetnim suđenjem i ponašanjem dali puni doprinos turniru a koje je po ocjenama svih sudionika bilo na izuzetno visokoj razini.

Nama ostaje da slijedeće godine ispunimo obećanje koje smo svima dali – da će turnir postati tradicionalan, možda u malo drugačijem izdanju ali sigurno u terminu pred početak prvenstva.