14. Međunarodni juniorski turnir

Ponedjeljak, 04.06.2012.
Pregledano 2804 puta
14. Međunarodni juniorski turnir

U sklopu niza aktivnosti koja naš klub provodi tijekom godine, „došlo je vrijeme“ i za međunarodni juniorski turnir. Nakon što se turnir godinama održavao u vremenu prvosvibanjskih praznika koje nije bilo baš najpogodniji termin za ovo natjecanje, odlučili smo se za „prebacivanje“ termina na sredinu lipnja kada prvoligaškim klubovima u zemlji i inozemstvu završavaju prvenstva. Ovaj se termin pokazao puno boljim i prihvatljivijim domaćim  prvoligaškim momčadima ali i onima iz inozemstva jer na ovom turniru klubovi „slažu kockice“ momčadi za slijedeću sezonu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pripreme za 14. međunarodni juniorski turnir započele su još početkom ove godine kada su i upućeni pozivi momčadima za sudjelovanje na turniru te se ishodile sve potrebne međunarodne i domaće dozvole od UEFA, HNS i nacionalnih saveza za provedbu turnira. Pozivi za turnir upućeni su prije svega domaćim klubovima i klubovima iz susjednih nam zemalja koje su naši, možemo sada već i reći športski prijatelji.

           Sudionici 14. međunarodnog juniorskog turnira Trofej Turopolja – Legea kup koji će se održati 16. – 17. 06. 2012. godine na terenima ŠRC Velika Gorica jesu:

 

-       NK Lokomotiva  - Zagreb,

-       NK Inter – Zaprešić,

-       NK Varaždin “ - Varaždin,

-       NK Hrvatski Dragovoljac – Zagreb,

-       FK Krajina – Cazin

-       NK Lučko – Lučko

-       NK Jedinstvo - Bihać,

-       NK Segesta – Sisak,

-       HNK Gorica – Velika Gorica

 

S posebnim zadovoljstvom ističemo da smo pravodobnim organizacijskim pripremama za turnir i dostavljanjem potrebne dokumentacije u HNS, dobili i službeno pismeno odobrenje UEFA-e za navedeni turnir.

Osim toga, iz UEFA-e nam je stigao i dopis sadržaja: „Nakon pregleda dostavljene dokumentacije izvješćujemo vas da UEFA nema nikakvih primjedbi na gore navedeni turnir, pod uvjetom da bude organiziran u skladu s FIFA pravilima za prijateljske utakmice i turnire“. Ovim je stavljena dodatna odgovornost na naš klub, ali smo u skladu s ovim zahtjevima poduzeli sve potrebne radnje da se turnir organizira na najvišoj razini.

            Očekujemo, kao i proteklih godina dobar i kvalitetan nogomet te športsko ponašanje svih sudionika. Dosadašnji turniri potvrdili su ovakva očekivanja, jer je za svaku pohvalu činjenica da tijekom dosadašnjih turnira nismo imali nikakvih ekscesnih oblika ponašanja. Svi dosadašnji sudionici turnira svakako zaslužuju pohvale za fer, korektno i športsko ponašanje za koje očekujemo da će se ponoviti i na ovogodišnjem turniru. Pohvala zaslužuju i suci i delegati iz Nogometnog saveza Zagrebačke županije koji su obnašali službene dužnosti na utakmicama i koji će i ove godine „dijeliti“ pravdu.

Kvaliteta nogometa bila je na vrlo visokoj razini, što i ne treba iznenađivati ako se zna da su na dosadašnjim turnirima sudjelovale naše najjače prvoligaške momčadi: Dinamo, Rijeka, Zagreb, Cibalia, Varteks, Slaven Belupo, Inter, Međimurje, Hrvatski dragovoljac i drugi, a iz inozemstva tradicionalno Jedinstvo iz Bihaća, Široki Brijeg, Maribor, Krško, Interblock iz Ljubljane, LASK iz Linza. Posebno ističemo i podatak da su najboljim igračima na proteklim turnirima proglašeni danas afirmirani prvoligaški igrači, Anas Sharbini (NK Rijeka, NK Hajduk - 2005. godine,  Yankep (NK Slaven Belupo i NK Inter – 2006. godine), Antun Palić (NK C. Sesvete, NK Inter i NK Dinamo - 2007. godine), Ante Budimir (HNK Gorica i NK Inter - 2011. godine).
         
Zahvala i svima koji su pomogli u provedbi turnira: Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Kapa Šport - LEGEA d.o.o., Nogometnom savezu Zagrebačke županije, Nogometnom središtu Velika Gorica, gradu Velikoj Gorici, Croatia osiguranju i Zagrebačkoj županiji.