Vinogradar - Gorica 1 : 1

Srijeda, 21.07.2010.
Pregledano 2293 puta
Vinogradar - Gorica 1 : 1

U čvrstoj i borbenoj, ali nadasve fer utakmici nogometaši Gorice unatoč boljoj igri i vodstvu na kraju nisu uspjeli uzeti više od boda od respektabilnog protivnika stabilnog člana II HNL. Trener Gorice Petravić koristio je danas 26 igrača (nisu se skidali Cavrić, Perić i Ferenček), dok je domaći trener Gomerac imao na raspolaganju jednog igrača manje.
U prvom dijelu Gorica je djelovala moćnije te su brzim prijenosom lopte napadači gostiju vrlo često dolazili u izgledne situacije pred vratima domaćih, a Hajduk i Dvorneković su bili u vrlo izglednim pozicijama u 16. i 21. minuti no spretniji je bio domaći vratar Štefković. Najveću priliku za vodstvo propustio je Dvorneković u 29. minuti kada je sa pet metara glavom prebacio prazna vrata i već svladanog domaćeg vratara. Vinogradar je dobro kontrolirao loptu u polju no samo do trideset metara pred vratima Gorice, ali ipak su domaći uspjeli stvoriti jednu izglednu poziciju kada je Pohižek dobro gađao, no lopta je okrznula gredu i otišla u gol aut.
U nastavku je Vinogradar nakon brojnih izmjena s obje strane zaigrao opasnije i agresivnije, no bez prave prilike za matiranje Koprića. Gorica je već nakon 15 minuta nastavka povezala redove, a Budimir je nakon kornera s lijeve strane odlično zakucao loptu glavom za vodstvo gostiju 1 : 0. U 78. minuti Pek je kao brzi vlak projurio uz Buckovića koji ga u prvom navratu nije ni prekršajem uspio zaustaviti i kad je ušao u šesnaesterac pokošen je s leđa za klasični jedanaesterac koji sudac Pirša očito nije imao snage dosuditi. U akciji nakon toga domaći su na suprotnoj strani izborili korner, a omaleni Dugić je glavom sa sedam metara pored uspavane obrane Gorice uspio pogoditi suprotan kut za izjednačenje domaćih, što je na kraju ostao i konačan rezultat utakmice. Gorica u subotu s početkom u 18,00 sati gostuje u Dugom Selu, a najvažnija vijest za navijače da se Silvio Cavrić unatoč ponudi albanskog prvoligaša već sutra vraća u Goricu i priključuje se momčadi, a njegov potpis bi trebao uslijediti do kraja ovog tjedna.

HNK Gorica:
Hadžić, Radoš, Sabljak, Anić, Gegić, Bajto, Menzil, Konjević, Crnov, Hajduk, Dvorneković
(Koprić, Štivin, Mihalj, Bogdanović, Bogović, Barukčić, Prekratić, Sedmak, Pek, Celčić, Budimir, Kovačević, Vidak, Hanzić, Juričev)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />trener: Damir Petravić

NK Vinogradar:

Štefković, Povrženić, Palčić, Boban, Jalšovec, Spusić, Režek, Ristovski, Gomerac, Stipković, Pohižek
(Bošnjak, Lukina, Bucković, Remi, Jurinić, Dugić, Dučkić, Domjančić, Tominac, Seferović, Višević, Dumbović, Vadica, Vukić)
trener: Stjepan Gomerac


strijelci: 0 : 1 Budimir 67', 1 : 1 Dugić 80'

Suci utakmice: Pirša, Gvozdanović, Vujčec