Vinogradar - Gorica 0 : 1

Srijeda, 20.04.2011.
Pregledano 2997 puta
Vinogradar - Gorica 0 : 1

Nogometaši Gorice nakon uvjerljive pobjede nad Solinom ove subote igrali su prvu gostujuću utakmicu koja je tada označena prvom meč loptom od četiri predstojeće utakmice u gostima (Vinogradar, Rudeš, Vukovar '91 i MV Croatia). Utakmica još nije ni počela, a već su krenule iskrice. Naime domaćin je zabranio sva snimanja i fotografiranja velikogoričkim novinarima unatoč činjenici da je klub uredno u komunikaciji sa domaćinom najavio dan ranije da će utakmicu snimati za vlastitu arhivu, no uz prijetnje gosp. Rubinića i službenih osoba domaćina kamere i fotoaparati su morali biti zaključani u torbama. Koliko je sve daleko otišlo govori i činjenica da je uvaženi gospodin Rubinić sa tribina u poluvremenu utakmice provjeravao da li se netko od snimatelja sakrio uz rub terena te još jednom prijeteći prokomentirao da ne dozvoljava snimanja i fotografiranja. Mogli smo mi izigrati domaćina uz iskaznice osoblja županijske TV koji su i trebali snimiti utakmicu za potrebe kluba, te izjaviti da se utakmica snima za potrebe Županijske kronike, no uz ovakav doček i ponašanje nije nam stvarno stalo do bilo kakvih konfrontacija ili suvišnih komentara već je oprema uredno pospremljena u prtljažnik automobila.
Gorica je u Mladinu došla pobijediti i od samog početka utakmice koju je lider odigrao sa dvadeset posto snage, Vinogradar je bio nemoćan i potpuno bez ideja. Ekipa koja čitavu utakmicu gaji sustav igre na visokim napucavanjima lopti u protivnički šesnaesterac bez plana i organizacije teško da može nešto više tražiti u utakmici. Tek prilika koju je odlično amortizirao Koprić u trećoj minuti uzalud je najavila da bi Vinogradar mogao učiniti nešto više u ovoj utakmici.
Gorica je nekoliko sati pred početak utakmice ostala bez u posljednjim utakmicama sve boljeg Hajduka koji je zbog upalne otekline u predjelu vrata završio na hitnoj. Umjesto njega utakmicu je započeo nedovoljno oporavljeni Jusufi, koji je u 29. minuti oboren na pet metara pred domaćim vratima i točno pred glavnim arbitrom utakmice koji je energično pokazao na kazneni udarac koji sigurno realizira Bajto.
Do kraja utakmice zabilježili smo tek odlične pokušaje Peka i Bajte iz daljine, a udarci su zamalo završili izvan okvira gola.
U nastavku u 49. minuti Pek se odlično oslobodio čuvara i sa 7 metara topovski tuče preko gola u prilici da potpuno riješi utakmicu.
Gorica je do kraja rutinski kontrolirala utakmicu, a jedinu izgledniju situaciju za domaće imao je William Oluremi John, no njegov udarac sa oko deset metara iskosa odlično je amortizirao Miroslav Koprić.
U 83. minuti priliku utakmice imao je Josip Celčić koji se sjurio potpuno sam sa oko 30 metara prema domaćim vratima i unatoč činjenici da je imao potpuno slobodnog Peka na drugoj strani sebično je odabrao bezuspješno driblanje domaćeg vratara koji mu padom u noge hvata loptu.
S posljednjim zviždukom suca Gorica je napravila jedan veliki korak ka osvajanju naslova, koji treba potvrditi u nekoliko slijedećih utakmica, a prva od njih je u utorak protiv Imotskog na velikogoričkom gradskom stadionu.