Gorica - Pomorac 2 : 0

Subota, 15.10.2011.
Pregledano 2597 puta
Gorica - Pomorac 2 : 0

Gorica bolja u derbiju... Ovakve konstatacije donosimo već treći puta ove sezone (Vinogradar, Dugopolje, Pomorac...), a ta činjenica samo potvrđuje da je motiv jedan od glavnih uzroka lošijih rezultata s objektivno slabijim momčadima kakve su bile Hrvatski Dragovoljac, Solin, Radnik.... I da smo u tim utakmicama ostvarili učinak koji je bilo itekako realno očekivati danas bi Gorica bila vodeća momčad II HNL sa 22 boda. No, sport nikad ne poznaje unaprijed planirane rezultate, pa je stoga i prvenstvo u takvom natjecanju i više nego zanimljivo.
Prvo poluvrijeme utakmice s Pomorcem pokazalo je svu draž taktičkog nadmudrivanja obojice trenera. U takvim utakmicama se igra isključivo na rezultat i gledatelji ne mogu očekivati mnogo tečnosti kao u nekim drugim utakmicama. Gorica je kontrolirala Pomorac tokom cijelog susreta, čiji igrači osim s nekoliko pokušaja iz daljine i nisu ozbiljnije ugrozili Koprića. S druge strane priliku utakmice u prvom dijelu je imao Pek, koji se odlično oslobodio dvojice igrača i sa oko 8 metara zamalo promašio okvir. Pek je u prvom dijelu bio ponovno najagilniji igrač Gorice no nekoliko opasnijih aktivnosti koje si je nastojao izboriti ipak nisu ozbiljnije ugrozile vrata gostiju. Veliki minus Gorice je i u ovoj utakmici bila potpuna indolentnost Škorića čija s čijom igrom nikako stručni stožer ne može biti zadovoljan i želi li se učiniti pomak prema naprijed trener će morati tražiti nova rješenja. Nažalost zbog tri mlađa trenutno gubimo Crnova u vezi no Crnov svojim odličnim igrama to nadoknađuje u drugom dijelu, a kako je Pek u ovom trenutku na vrhuncu, teško je izmiješati karte, a da bismo na kraju igrali u trenutno najjačoj postavi od početka.
U drugom dijelu Gorica je povela u 65. minuti nakon udarca Pejića sa 25 metara, a lopta je uz obilatu pomoć gostujućeg vratara ušla u mrežu. Gorica je pogotkom dobila na hrabrosti, te je igra domaćih postala odlučnija, a vrlo je dobro dirigirao Menzil koji je ušao umjesto danas vrlo indisponiranog Bajte.
U najljepšoj akciji na utakmici Pek je u 87 minuti glavom pogodio za konačnih 2 : 0. Ovaj rezultat vrijedi i pokazuje pravo lice Gorice, no njegova prava vrijednost vidjet će se tek nakon petka i utakmice sa Croatiom Sesvete.
Na kraju svakako treba konstatirati da je obrana danas gotovo bez pogreške obavila sve trenerove zadaće i zamisli, a to je i jedan od glavnih razloga ostanka Pomorca na propisnoj udaljenosti od vrata Gorice.