Održana redovna godišnja skupština kluba

Srijeda, 13.03.2019.
Pregledano 758 puta
Foto galerija
Foto galerija
Održana redovna godišnja skupština kluba
Gorica je u skladu sa zakonskim obavezama 28.02.2019. godine održala redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je bilo nazočno 20 od ukupno 28 zastupnika, a osim članova skupštine bili su nazočni i Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice,  Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica i Dalibor Meić, predsjednik komisije nogometnih sudaca NSZŽ. Skupština kojom je predsjedavao njen predsjednik Renato Ivanuš jednoglasno je usvojila Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. i Plan rada i financijski plan  za 2019. te dopune statuta.


U izvješću o radu za 2018. godinu, predsjednik kluba Nenad Črnko istaknuo je kako je iza nas povijesna godina hrvatskog nogometa ali isto tako je i iza Gorice godina za pamćenje, koja će se pamtiti dugo jer je ostvaren povijesni rezultat plasmana seniora u Prvu HNL čime je i ostvarena ključna ambicija kluba za 2018. Istaknuto je kako su rezultati postignuti u protekloj godini za svaku pohvalu, Gorica je postigla rezultat kakav se ne pamti u prvoligaškom nogometu već u prvoj sezoni igranja u Prvoj HNL pa je sasvim zasluženo preko noći klub došao na naslovnice svih medija u Hrvatskoj i postao brend koji je svima prepoznatljiv. Ocjena svih nazočnih  je kako ovaj uspjeh nije došao preko noći, klub je rastao i gradio se godinama na svim poljima a ključnu ulogu u razvoju kluba imao je predsjednik Nenad Črnko.


Klub je u prošloj godini dodatno stabiliziran, ima kontinuitet izuzetno dobrih rezultata i financijsku stabilnost, napravljeni su daljnji pozitivni pomaci u organizaciji i upravljanju klubom. Pored toga Gorica je i značajan gospodarski subjekt jer klub u ovom trenutku zapošljava veliki broj ljudi za koje plaća zakonske obaveze prema državi i lokalnoj samoupravi.


Članovi skupštine su posebnu zahvalu uputili prema Gradu jer ovakvi rezultati ne bi zasigurno bili ostvareni da nije bilo sinergije između svih struktura u klubu i Gradu. Grad je u 2018. godini uložio znatna proračunska sredstva u poboljšanje infrastrukture Gradskog stadiona izgradnjom stadionske rasvjete, brojača ulaznica, videonadzora, novog semafora i niza drugih ulaganja koja su gradski stadion dovela na razinu UEFA stadiona sa tri zvjezdice a veoma blizu je i četvrtoj zvjezdici čime će se omogućiti  odigravanje značajnijih međunarodnih utakmica reprezentacije i kluba. Ulaganja će se nastaviti i u 2019. godini pa će stadion biti na ponos svima u Velikoj Gorici ali će predstavljati i reprezentativni stadion na razini Hrvatske.


U nogometnoj školi na dan 10.03.2019., registrirana su 429 koji su uključeni u sustav natjecanja  i još oko 50 igrača koji su u otvorenoj školi kroz koju provode stručno-trenažni proces što je ukupno oko 480 djece stalno uključenih u rad škole, prema podacima iz HNS sustava COMET. Prema podacima Hrvatskog nogometnog saveza i Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, naš je klub vodeći u županiji po broju registriranih igrača a i pri samom je vrhu klubova u Hrvatskoj.


U klubu se od ove aktivno natječu 24 selekcije a sa mlađim uzrastima u nogometnoj školi radi ukupno 21 trener i asistent i svi treneri koji vode selekcije u natjecanju imaju odgovarajuće licence za vođenje momčadi.


Posebno veseli dolazak sve većeg broja navijača na domaće ali i gostujuće utakmice jer je prema službenim pokazateljima Gorica četvrti klub po gledanosti Prve HNL u polusezoni.  


Jedan od ključnih planova je formiranje ženske nogometne ekipe i tome će se pitanju posvetiti maksimalna pozornost već u ovoj godini. Velika Gorica ima veliku tradiciju ženskog nogometa, zainteresiranih djevojčica kao i njihovih roditelja ima pa u klubu vjeruju da će ovaj projekt biti uspješan. Pored toga, UEFA potiče razvoj ženskog nogometa i sufinancira ovakve programe pa će klub i stoga imati određenu pomoć pa i financijsku korist.

Planovi za 2019. su izgradnja terena s hibridnom podlogom na Gradskom stadionu što je značajna investicija koju bi većim dijelom financirao HNS ali i Grad bi trebao financirati pripremne radove i izgradnju toplane za grijanje terena. 

Klub je u ovogodišnjem postupku licenciranja pokrenu postupak licenciranja kluba za UEFA natjecanja i time se jasno odredio prema ambicijama u 2019. godini ali i nadalje jer nastup u UEFA natjecanjima nosi i određene financijske pogodnosti.