Održan sastanak Izvršnog odbora

Utorak, 15.10.2013.
Pregledano 4043 puta
Održan sastanak Izvršnog odbora
Danas je održan sastanak Izvršnog odbora kluba na kojem je najviše vremena posvećeno stručnom radu u nogometnoj školi i seniorskoj momčadi. Na sastanku su bili nazočni voditelj nogometne škole i športski direktor kluba koji su podnijeli izvješća o stručnom radu,  aktivnostima od priprema za početak nove sezone te otvorenim pitanjima i poteškoćama u radu. Jednoglasno je istaknuto zadovoljstvo ovakvim načinom rada i mogućnostima da se IO iz prve ruke informira i stekne potpuni uvid u stanje stručnog rada a potom su članovi IO postavljali struci i dodatna pitanja. Zaključeno da s ovakvim načinom rada treba nastaviti jer su i to pokazatelji pomaka u radu kluba a voditelj škole i športski direktor će i dalje biti pozivani po potrebi na sastanke uprave kluba. 

 Nakon otvorene rasprave usvojeni su zaključci po pitanju stručnog rada:

  • U radu nogometne škole vidljiv je daljnji pomak na bolje, posebno nakon primanja u stalni radni odnos nekoliko trenera u nogometnoj školi. Istaknuto je zadovoljstvo postignutim rezultatima ali još ima mjesta daljnjem kvalitativnom pomaku u stručnom radu. Treneri odgovorno provode svoje obaveze a rezultati koji se postižu daju nam za pravo da smo na dobrom putu i da su dosadašnji potezi u radu škole opravdali svoja očekivanja. Klub ulaže, a i dalje će ulagati maksimum napora da se rad u nogometnoj školi podigne na još višu razinu po svim pitanjima – stručnim, organizacijskom, kadrovskim i logističkim.
  • Otvoreni smo za suradnju i pomoć velikogoričkim klubovima u čije smo redove u proteklih mjesec dana uputili više od 10 igrača, a to ćemo činiti i dalje.
  • Stručnom stožeru je dana puna potpora u radu. Članovi IO svjesni su svih poteškoća sa kojim je bio suočen stručni stožer u radu od početka priprema za novu sezonu ali klub čini sve napore da se osigura nesmetano funkcioniranje seniorske momčadi.
  • Seniorska momčad ima veliki potencijal u mladim igračima ali je činjenica da će dolaziti do oscilacija u igri ( i rezultatima) što je dosadašnji dio prvenstva i pokazao. Stručni stožer ulaže maksimalne napore u svojem radu ali za još bolje rezultate biti će potrebno još puno rada, odricanja i strpljenja.

Za daljnji pomak u radu potrebno je:

  • Poduzeti hitne korake da se rad u otvorenoj školi podigne na još višu razinu, obići velikogoričke škole i vrtiće i popularizirati rad kluba i na taj način privući djevojčice i dječake iz vrtića i škola. Pored toga škola treba raditi na stvaranju i pružanju novih sadržaja u otvorenoj školi.
  • Pojačati intenzitet treninga u kadetskoj i juniorskoj momčadi kako bi mogli pratiti zahtjeve i rad seniorskog pogona. Pojačati rad sa golmanima u školi kako bi kvaliteta rada s golmanima pratila rad momčadi.
  • Poboljšati infrastrukturu za trenažni proces (zid za vratare, mantinele na poligonu, viseće lopte ,,,) a prije svega izgraditi teren s umjetnom travom.. 


Pored navedenog raspravljalo se i o pitanju angažiranja naših trenera u županijskim selekcijama i selekcijama središta. Ne možemo biti zadovoljni odnosom ovih saveza prema našim trenerima i nužne su promjene. HNK Gorica je jedan od stožernih klubova u županiji i u skladu s tom činjenicom naši treneri moraju u odgovarajućem odnosu biti zastupljeni u trenažno-selektivnom radu.Zaključak je da klub odmah uputi dopis nadležnim tijelima u županiji da se ovo stanje promijeni.


Pored stručne problematike, istaknuto je da klub organizacijski funkcionira na visokoj razini bez obzira na činjenicu da nema u klupskoj administraciji djelatnika u stalnom radnom odnosu. Da bi klupska administracija bila još više dostupna svim igračima i roditeljima te javnosti, donijeta je odluka da tajništvo ima redovito radno vrijeme tijekom 3 radna dana u tjednu.

Klub sustavno podiže standarde u svim područjima rada pa i ovo objavljivanje kratkih zaključaka i rasprava sa sastanaka Izvršnog odbora pokazuje otvorenost kluba prema javnosti.