Gorica uvjerljiva u svim kategorijama

Nedjelja, 25.02.2018.
Pregledano 1938 puta
Foto galerija
Foto galerija
Gorica uvjerljiva u svim kategorijama
12. MALONOGOMETNA LIGA, 02.12.2017. – 24.02.2018.
na terenu SC Panadić šport završilo je 12. izdanje malonogometne lige koju tradicionalno organizira Zajednica športskih udruga Velike Gorice uz potporu i suorganizaciju Nogometnog saveza Velike Gorice. Na ovogodišnjoj zimskoj ligi sudjelovalo je 36 momčadi koje su odigrale 216 utakmica a po prvi puta nastupila je i jedna ženska selekcija malih nogometašica. I ove godine prva mjesta u sve 3 kategorije osvojili su nogometaši Gorice a  posebno su selekcije Gorice bile dominantne u kategorijama mlađih pionira i pionira jer su osvojile i drugo i treće mjesto. 

POČETNICI FINALE: Gorica – Ženska selekcija 3:1

Za momčad Gorice, pod vodstvom trenera Tomice Kvakana tijekom prvenstva nastupili su: Fran Krišto, Domagoj Barišić, Petar Paradžik, Antonio Tabak, Matej Vidak, Luka Marušić, Marko Pranić, Vito Jukić, Noa Šimić, Luka Klafurić, Gabriel Gorenc, Filip Jukić, Josip Tokić, Antonio Lozić, Vito Petrić, Martin Kučiš, Ivano Perković, Mihael Prša, Kristijan Svekrić i Luka Barišić.


U utakmici za 3. mjesto početnici Kurilovca I pobijedili su vršnjake iz Gradića 4:3. Iz momčadi Gorice u najbolju momčad prvenstva izabrani su Noa Šimić i Luka Marušić te Luka Đurašić (Kurilovec), Nika Jurić i Nika Tokić (Ženska selekcija) i Jura Plečaš (Gradići).

MLAĐI PIONIRI FINALE: Gorica II – Gorica I  4:3 (2:2)

Ova utakmica u kojoj su se sastale dvije momčadi Gorice bila je puna neizvjesnosti do samog završetka pa se na kraju pristupilo izvođenju udaraca sa 7 metara iako je Gorica I imala dva puta vodstvo. U lutriji iz sedmeraca dvojac Nezirović i Perić su pogodili za Goricu II dok je Markov bio jedini uspješan za Goricu I. Konačnim rezultatom 4:3 Gorica II osvojila je naslov pobjednika, za pobjedničku momčad pod vodstvom trenera Miljenka Kumića nastupili su: Noa Majdek, Antonio Novak, Šimun Matić, Antonio Perić, Luka Dora, Lovro Nezirović, Luka Škoro, Niko Tkalčević, Mata Niko Vrbanić, Matej Krajina, Leon Sabljak i Ante Burazer. U utakmici za 3. mjesto mlađi pioniri Gorice III minimalnim rezultatom 1:0 pobijedili su Mladost iz Obrezine. Najbolji strijelac mlađih pionira je Antonio Kaurić iz pobjedničke momčadi Gorica I sa 25 postignutih golova a u najbolju momčad prvenstva izabrani su iz Gorice - Karlo Matejčić, Vito Ferina i Antonio Kaurić (Gorica I), Luka Dora (Gorica II) i Stjepan Kučiš (Gorica III) i Mario Pukšić (Buna).

PIONIRI FINALE: Gorica I – Gorica VM 3:1

U ovoj dobnoj skupini najbolji su bili pioniri Gorice I koji su rezultatom 3:1 pobijedili imenjake iz Velike Mlake. Golom Kotrmana Gorica I je povela, Čočaj je izjednačio rezultat a u završnici utakmice igrač Pušić je sa dva gola doveo Goricu I do pobjede. Pobjednička momčad pod vodstvom trenera Martina Majdenića nastupila je u sastavu: David Krajina, Marko Kvaternik, Bruno Dandić, Marko Drezga, Filip Zagorec, Mateo Krsnik, Roko Jurlina, Vinko Skrbin, Ivan Pušić, Ivan Kotrman, Matej Božurić, Noa Ribarić, Jakov Karaula, Doria Zebec, Roko Lulić, Matej Matić, Bruno Simichen i Dario Banić. Momčad Gorice III osvojila je 3. mjesto nakon što je nakon izvođenja sedmeraca bila bolja od Bune rezultatom 3:2, rezultat u regularnom dijelu završio je 1:1. Najbolji strijelci u ovoj kategoriji bila su dva igrača - Bardhi Čočaj (Gorica VM) i Marko Rovišan (Buna) sa po 18 postignutih pogodaka. U najbolju momčad prvenstva izabrani su iz Gorice - Filip Crnolatec (Gorica II), Bardhi Čočaj (Gorica VM), Vinko Skrbin i Ivan Kotrman (Gorica I) te Marko Rovišan (Buna) i Leon Rus (Kurilovec).


Sve finalne utakmice sudio je velikogorički sudac Ivan Antunović a ligom su rukovodili Stjepana Grđan i Stjepan Petrac. Nagrade najboljima na ovogodišnjoj zimskoj malonogometnoj ligi uručili su Goran Kovačić predsjednik ZŠU Velike Gorice, Darko Blažinčić dopredsjednik ZŠU Velike Gorice, Željko Mihalj predsjednik NS Velike Gorice, Mario Karapandžić član IO ZŠU Velike Gorice, Stjepan Petrac tajnik NS Velika Gorica, Matija Dvorneković igrač HNK Gorice, Danijel Rožić sudačka organizacija, Zlatko Petrac iz NS Velika Gorica te Kristijan Japec predstavnik Alpasa.