U tijeku je postupak licenciranja kluba

Ponedjeljak, 14.01.2019.
Pregledano 1754 puta
U  tijeku je postupak licenciranja kluba
U klubu je u tijeku postupak licenciranja kluba za natjecateljsku 2019/2020. godinu, koji se u skladu s HNS Pravilnikom o licenciranju klubova provodi kroz pet propisanih kriterija - sportski, infrastrukture, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski. Postupak licenciranja provodi se prema novom Pravilniku koji je usvojen u prosincu 2018. godine i koji je zahtjevniji u odnosu na protekla razdoblja i sadrži nekoliko novina među kojima je svakako najznačajnija primjena VAR tehnologije u slijedećoj sezoni, dodatno poboljšanje stadionske infrastrukture i jačanje financijske discipline.


S obzirom na izuzetno dobre rezultate seniorske momčadi i poziciju na tablici na završetku polusezone, Uprava kluba donijela je odluku da će Odjelu za licenciranje klubova HNS biti podnijeta Molba za licencu za UEFA natjecanja i Prvu HNL, čime se klub unaprijed odredio o ambicijama za 2019. godinu. Uprava kluba ovakvu je odluku donijela svjesna činjenice da će trebati uložiti dodatne napore kako bi u potpunosti bili ispunjeni svi kriteriji a posebno se to odnosi na kriterije infrastrukture koji su sve zahtjevniji, posebno za UEFA natjecanja, a propisani su novim UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi iz 2018. U 2018. godini napravljeno je puno na izgradnji stadionske infrastrukture na čemu je posebna zahvala upućena gradskim čelnicima i gradskom vijeću koje je u proračunu osigurala financijska sredstva a vjerujemo da će se radovi nastaviti i u ovoj godini kako bi se ispunili svi propisani uvjeti za natjecanja.


Klub u 2019. godinu ulazi s novim izazovima i ambicijama za koje svi u klubu vjeruju da ih je moguće ostvariti jer je optimizam temeljen na uspješnim rezultatima seniorske momčadi, dobrom upravljanju klubom i stabilnom financijskom poslovanju. Rokovi za podnošenje Molbe jesu do 31.01.2018. za prva četiri kriterija, odnosno do 01. 04. za financijske kriterije i revizorsko izvješće a cjeloviti postupak licenciranja kluba provodi klupska administracija na čelu sa Darkom Blažinčić kao odgovornom osobom za licenciranje kluba.