Dinamo obranio naslov

Nedjelja, 16.08.2015.
Pregledano 2128 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo obranio naslov
17. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2015.,

ŠRC Velika Gorica, 15-16. kolovoza 2015.                                                                         
Završio je 17. Međunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2015. koji se u vremenu od 15-16.08.2015. godine održavao na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet momčadi: GNK Dinamo, HNK Hajduk, FC Haladas, (Mađarska), NK Lokomotiva, NK Inter, NK Zagreb, NK Slaven Belupo, NK Hrvatski Dragovoljac i HNK Gorica. Utakmice su se igrale na glavnom terenu i po prvi puta na novoizgrađenom terenu s umjetnom travom s obzirom da je pomoćni teren nedavno saniran i još jedno vrijeme na njemu se neće igrati utakmice ni trenirati. Prvog dana turnira odigrano je devet utakmica po skupinama u kojima je prikazan izuzetno kvalitetan nogomet a neizvjesnost plasmana u završnicu bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg sučevog zvižduka. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine koje su po kvaliteti bile izjednačene s obzirom da su to sve prvoligaške momčadi, osim HNK Gorica, pa i nije bilo izrazitije razlike u kvaliteti što su i rezultati potvrdili.


  • A skupina – GNK Dinamo, NK Slaven Belupo, NK Inter
  • B skupina – HNK Hajduk, NK Zagreb, HNK Gorica,
  • C skupina – FC Haladas, NK Lokomotiva, NK H. Dragovoljac,


Rezultati utakmica po skupinama 15.08. (subota) - Dinamo-Inter 2:0, Hajduk-Gorica 3:0, Haladas-H.Dragovoljac 2:1, Dinamo-Slaven Belupo 4:1, Zagreb-Gorica 4:0, Lokomotiva-H.Dragovoljac 1:1, Slaven Belupo-Inter 2:2, Hajduk-Zagreb 1:1, Haladas-Lokomotiva 1:1. Ove godine posebnih iznenađenja nije bilo jer su se prema očekivanjima u završnicu plasirale momčadi koje su po imenima u vrhu hrvatskog nogometa u ovoj uzrasnoj kategoriji ali koje su i prikazale najbolji nogomet. Možda je malo iznenađenje prvog dana turnira bilo jedino ispadanje H.Dragovoljca iz daljnjeg natjecanja jer je prema najavama imao dobru momčad. Koliko je turnir bio izjednačen u A i C skupini govori i činjenica da su četiri kluba do zadnjeg trenutka bila u igri za plasman u polufinale a tek  završetkom zadnje utakmice otpale su momčadi Slaven Belupa i Lokomotiva. Nakon utakmica po skupinama koje su igrane po sustavu "svaki sa svakim", u poluzavršnicu su se plasirale tri prvoplasirane momčadi skupina i najbolja drugoplasirana momčad - Dinamo, Zagreb, Hajduk i Haladas. Rezultati polufinalnih utakmica 16.08. (nedjelja) - GNK Dinamo – FC Haladas 2:1 (1:1) i NK Zagreb – HNK Hajduk 4:3 (0:0) nakon izvođenja jedanaesteraca. Utakmica za 3. mjesto između Hajduka i Haladasa završila je rezultatom 3:1 (1:1) dok je u finalu Dinamo bio bolji od Zagreba rezultatom 5:0 (2:0).  

Konačni plasman momčadi:

  • 1. mjesto – GNK Dinamo
  • 2. mjesto – NK Zagreb
  • 3. mjesto – HNK Hajduk
  • Fair-play – FC Haladas

Najbolji pojedinci turnira:

  • Najbolji vratar – Danijel Gašparić, NK Zagreb
  • Najbolji strijelac – Antonio Đurić, GNK Dinamo – 4 pogotka
  • Najbolji igrač – Davor Lovren, GNK Dinamo


Devet  momčadi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar nogomet i po riječima trenera svih klubova turnir je u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi ali i cjelokupne organizacije. Ponašanje svih sudionika, kao i proteklih godina bilo je na izuzetno visokoj razini i za svaku je pohvalu izuzetno fer i korektno ponašanje jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Veliki doprinos visokoj razini turnira, pored momčadi dali su  suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica. Posebne zahvale primili smo od HNK Hajduk i gostiju iz Mađarske za sve ono što smo im pružili tijekom 3 dana boravka u našem gradu. Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su - grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Nogometno središte Velika Gorica i Nogometni savez Zagrebačke županije. Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika, Zorislav Srebrić predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, Stjepan Žugaj, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Nenad Črnko predsjednik HNK Gorica, Stjepan Grđan ispred  Zajednice športskih udruga Velike Gorice i Mario Brlek ispred NS Velika Gorica. Zahvaljujući nam na izuzetnoj organizaciji turnira i gostoprimstvu, treneri i službeni predstavnici klubova već su se „predbilježili“ i za slijedeću godinu što nam je kao organizatoru svakako najveća pohvala za sve ono što smo napravili u pripremi i provedbi ovogodišnjeg turnira.