Međunarodni turnir u Francuskoj

Četvrtak, 26.04.2012.
Pregledano 1957 puta
Međunarodni turnir u Francuskoj

Stigao nam je očekivani poziv iz prijateljskog Mentona, za sudjelovanje na 9. međunarodnom turniru mlađih kategorija. Turnir se tradicionalno održava tijekom blagdana Duhova, od 26. do 28. svibnja, na prekrasnom stadionu Lucien Rhein. Grad  Menton smješten je na prekrasnom dijelu Azurne obale, u neposrednoj blizini Kneževine Monako i grada Monte Carla.  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Već tradicionalno, ovaj poziv upućen nam je kao odraz dugogodišnjih, sada već s pravom možemo reći prijateljskih veza koje održavamo s domaćinima ali i zbog izuzetno dobrih športskih rezultata i ljudskih dojmova koji smo ostavili na dosadašnjim turnirima.

Klupske pripreme u punom su tijeku i očekujemo da ćemo potpuno spremni dočekati izdanje i ovogodišnjeg turnira. Treneri pripremaju momčadi a roditelji putovnice, traže se sve potrebne dozvole za sudjelovanje na turniru, rješava se putno osiguranje, traži odgovarajući autobus (sponzori). Na dugo putovanje, 24. svibnja u večernjim satima krenuti ćemo potpuno spremni jer Menton očekuje nas a i naši najmlađi igrači s još većim nestrpljenjem čekaju Menton.

Ove godine HNK Gorica sudjelovati će na turniru sa četiri momčadi – jednom momčadi mlađih pionira (igrači rođeni 2000.godine) dvije momčadi početnika (igrači rođeni 2001. i 2002. godine) i jednom momčad prstića (igrači rođeni 2003. godine i mlađi).  Ukupno će na put 43 igrača, 4 trenera, liječnica i klupsko vodstvo te dio roditelja. Svake godine na turniru se okupljaju momčadi iz Francuske, Monaka, Italije i Španjolske. Poznato je da smo mi jedini klub izvan ovog područja koji godinama sudjeluje na turniru.

 Međunarodni turnir organiziraju grad Menton i Nogometni klub Zvijezda Mentona a utakmice se igraju prema Propozicijama Francuskog nogometnog saveza, koje se razlikuju od naših propozicija. Različita je veličina terena, broj igrača u polju i vratarev prostor što je velika promjena za naše igrače. Vjerujemo da nam to neće predstavljati posebnu smetnju i da će naši najmlađi nogometaši pokazati svoje kvalitete i dostojno predstavljati naš klub, naš grad i Republiku Hrvatsku.