3. kup Velike Gorice za prstiće i limače

3. kup Velike Gorice za prstiće i limače

I ove godine nastavljamo sa provedbom turnira za najmlađe uzrasne kategorije tijekom Uskršnjih školskih praznika, a koji se održava po treći puta. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Turnir će se održati u vremenu od 03. – 05. travnja na terenima ŠRC Velika Gorica u dvije starosne  skupine, za prstiće i početnike, sa po 16 momčadi u svakoj skupini.

Po ocjenama svih sudionika, tijekom protekla dva izdanja turnir se pokazao kao „puni pogodak“ u vremenu kada su najmlađi ionako na školskim praznicima. Interes klubova i za ovogodišnji turnir bio je izuzetno veliki i žao nam je što nismo bili u mogućnosti primiti sve momčadi koje su izrazile želju za sudjelovanjem. 

Turnir će  po kvaliteti biti, barem po imenima momčadi, najkvalitetniji do sada a  nastupiti će momčadi Lokomotive, Karlovca, Dinama O.Š., Vrbovca, Trešnjevke, H. Dragovoljca, Naftaš Ivanića, Mladosti iz Petrinje, Dugog Sela, Lučkog, dok će „Velikogoričke boje braniti“ K7 V.Mlaka, Udarnik, Gorica 03 i domaćin Gorica.

Natjecanje u skupinama održati će se po sustavu „svaki sa svakim“, dok će se sama završnica odigrati po „kup sustavu“. Ukupno će se u tih nekoliko dana odigrati preko 60 utakmica u obje skupine, što je svakako impresivan broj za tri dana natjecanja. Očekujemo sudjelovanje oko 500 igrača te dolazak brojnih  trenera i predstavnika klubova, predstavnika grada i županije, donatora, dužnosnika županijskih i nogometnih središta te zajednica športskih udruga i saveza. Svakako da će nam biti izuzetno drago ugostiti i uvijek vjerne pratitelje - mame, tate, bake i djedove kao i ostale prijatelje nogometa i vjerne navijače.

Ovaj turnir biti će najmlađim nogometašima dobra prigoda da se pokažu u najboljem svijetlu pred velikogoričkom publikom te da pokažu što su naučili tijekom dosadašnjeg trenažnog procesa.

            Cilj i ovogodišnjeg turnira prije svega je popularizacija nogometa među igračima najmlađe uzrasne dobi te daljnja afirmacija rada u našoj „maloj“ nogometnoj školi. Osim toga, želimo najmlađima približiti program klupskih aktivnosti  i uključiti ih u program „jednakih mogućnosti bavljenja športom za sve“.  I svakako, ne manje važno, želimo djeci najmlađe uzrasne dobi pružiti užitak druženja i natjecanja preko školskih praznika.

HNK Gorica ovaj turnir organizira bez uplata troškova kotizacije tako da i na ovaj način dajemo svoj doprinos otežanoj financijskoj situaciji u kojoj danas djeluju klubovi  a posebno najmlađe uzrasne kategorije u klubovima.

Vrijedne nagrade najboljim momčadima i pojedincima u obje uzrasne kategorije osigurati će, kao i ranijih godina tvrtka  KAPA ŠPORT- Legea i Nogometni savez Zagrebačke županije a  utakmice će suditi  suci iz Nogometnog središta Velika Gorica.
Osim druženja i pravog nogometa svim posjetiteljima biti će na raspolaganju i dobra ugostiteljska ponuda i promotivne aktivnosti specijaliziranih tvrtki športske opreme. Dođite i posjetite ŠRC Velika Gorica, gledajte i navijajte za današnje zvijezdice a buduće nogometne zvijezde.

Pozvani ste svi ...