Budite volonter na UEFA U-17 Europskom prvenstvu

Ponedjeljak, 06.03.2017.
Pregledano 464 puta
Foto galerija
Foto galerija
Budite volonter na UEFA U-17 Europskom prvenstvu
Hrvatska - Velika Gorica, UEFA U-17 EURO, 03. - 19.05.2017.
Hrvatski nogometni savez obratio se klubovima domaćinima ovog EURA sa zamolbom da putem svojih stranica pozovu zainteresirane, odgovorne i komunikativne osobe koje žele sudjelovati kao volonteri na UEFA U-17 Europskom prvenstvu koje će ovoga svibnja biti održano u Hrvatskoj. HNS će od 3. do 19. svibnja ove godine ugostiti 16 najboljih europskih reprezentacija igrača do 17 godina, što je najveće nogometno natjecanje organizirano u Hrvatskoj od osamostaljenja. Turnir će biti organiziran u središtima  Zagrebu i Rijeci, na stadionima u Zaprešiću, Velikoj Gorici, Lučkom i Sesvetama, dok će finale biti održano u Varaždinu. Kao što je uobičajeno na velikim natjecanjima, važnu ulogu u organizaciji imat će i mladi volonteri čiji će entuzijazam, sposobnost i energija dati značajan doprinos uspjehu cijelog turnira. HNS poziva i ovim putem sve zainteresirane, odgovorne i komunikativne osobe koje žele sudjelovati u natječaju za volontere za UEFA U-17 Europsko prvenstvo da do 20. ožujka pošalju svoju prijavu koja treba sadržavati ispunjeni OBRAZAC te kratki životopis (CV) i kratko motivacijsko pismo.


Ako ste punoljetni i imate osiguran smještaj u nekom od gradova domaćina (Zagreb, Rijeka, Kostrena, Varaždin, Velika Gorica, Sesvete, Lučko ili Zaprešić), budite slobodni poslati u HNS prijavu s navedenim informacijama putem elektroničke pošte na adresu u17euro@hns-cff.hr.


Kao što pokazuju iskustva volontera s velikih sportskih natjecanja poput olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava, sudjelovanje u organizaciji značajnih sportskih događaja jedinstven je doživljaj za mlade i ambiciozne osobe. Volontiranje na U-17 Europskom prvenstvu prilika je svim zainteresiranima za stjecanje korisnih i praktičnih iskustava, novih prijateljstva i poznanstva.

Pitanja i odgovori:

Zadovoljavate li osnovne uvjete?

- Morate biti punoljetna osoba (18 ili više godina) koja ima osiguran smještaj u nekom od gradova domaćina (Zagreb, Rijeka, Kostrena, Varaždin, Velika Gorica, Sesvete, Lučko ili Zaprešić). Prethodno volontersko iskustvo nije nužno, ali je poželjno.

Postoje li drugi uvjeti za volontiranje?

- Osoba mora biti potpuno na raspolaganju na dane utakmica (precizan kalendar natjecanja bit će definiran tijekom travnja).


- Poželjno je znanje barem engleskog jezika, a poznavanje još jednog stranog jezika veliki je plus.

Kakve osobe tražimo?

- Pri selekciji volontera važnija će biti osobnost nego profesionalne kvalifikacije. Tražimo osobe koje su motivirane, pouzdane i koje razmišljaju timski.

Kako se prijaviti?

- Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu u17euro@hns-cff.hr, uz ispunjen OBRAZAC i priložen životopis te motivacijsko pismo.

Kada će biti potrebno volontirati?

- Pripreme za EP započet će orijentacijskim sastankom u travnju, a turnir započinje 3. svibnja i traje do 19. svibnja. Najveći posao očekuje vas na dane utakmica u vašem gradu te ovisno o organizacijskom timu kojem ste dodijeljeni.

U kojim područjima je moguće volontirati?

- Kompleksan turnir poput Europskog prvenstva ima širok raspon različitih aspekata organizacije, od medija preko ulaznica do administracije, protokola i ugostiteljstva. Odabranim volonterima bit će dodijeljen onaj aspekt organizacije koji najviše odgovara njihovim kvalifikacijama, iskustvu, ali i potrebama organizacije.

Može li se gledati utakmica na kojoj se volontira?

- Osnovna zadaća volontera je odraditi uspješno sve zadatke, a ako zadatak ne zahtijeva angažman tijekom same utakmice, volonter će je moći gledati.

Kada i gdje se volonteri pripremaju za zadatke?

- O detaljima volonterskih zadataka bit ćete obaviješteni nakon selekcije.

Kada ću saznati jesam li odabran kao volonter?

- Volonteri će biti kontaktirati tijekom travnja.Obavijest o pozivu je objavljena na službenoj web stranici i na društvenim mrežama HNS-a.  http://hns-cff.hr/news/15783/budite-volonter-na-uefa-u-17-europskom-prvenstvu/

Svi koji žele sudjelovati u organizaciji navedenog turnira moraju izvršiti proces prijave putem obrasca uz dostavljen životopis i motivacijsko pismo.