Budućnost - Gorica 1 - 0

Subota, 13.02.2010.
Pregledano 2200 puta
Foto galerija
Foto galerija
Budućnost - Gorica 1 - 0

Nogometaši Gorice odigrali su danas u Medulinu na terenu broj 1, četvrtu pripremnu utakmicu protiv ekipe 1. lige FBiH (po rangu natjecanja to je II liga), ali i doživjeli prvi poraz na pripremama.
Ekipa Budućnosti iz Banovića je izuzetno čvrsta, sa brzim protokom lopte i u svakom trenutku znaju što hoće a brzom igrom i s mnogo trke odlično prebacuju loptu iz obrane u napad i na taj način rade mnogo problema svojim protivnicima.
Nogometaši Gorice i danas su istrčali bez bolesnih, odnosno nedovoljno oporavjenih Hajduka, Budimira, Maroševića i Da Silve, te Vidaka, Pavlice, Biljana i Žugaja. U prvom dijelu Gorica je dobro kontrolirala igru koja se u velikom dijelu odigravala na polovici Budućnosti, a u  nekoliko navrata bilo je i izglednijih situacija koje su se trebale i bolje realizirati, pa je mreža Budućnosti ostala netaknuta.
Obrane su tokom čitave utakmice bile bolji dio momčadi i nisu dozvoljavale nikakve ozbiljnije opasnosti pred svojim vratima, pogotovo dok su u Gorici u prvih 55 minuta na mjestu stopera igrali Sabljak i Hodonj, što će očito biti Petravićeva dobitna kombinacija za prvenstvo. Presečki (lijevo) i Bogović (desno) se sve više nameću kao bočni igrači, a vrlo, vrlo blizu početne jedanaestorke je i Dvorneković, čija igra je vrlo konkretna i ozbiljno se nameće Petraviću, što samo dodatno zaoštrava konkurenciju.
Drugo poluvrijeme je Budućnost kontrolirala igru u većem dijelu ali prilika nije bilo. Pogodak je postignut u 79 minuti nakon slobodnog udarca Bojića sa preko 30 metara, a lopta koja je na šesnaestercu zahvatila Bajtu i promijenila smjer lagano je završila u desnom gornjem uglu nemoćnog Hadžića.
Unatoč porazu Gorica izgleda vrlo dobro, no prostora ima i pomaka mora biti prema naprijed. Pek i Bajto još uvijek nisu ni blizu razine koja se od njih očekuje, Sedmak je totalno rezerviran, Ferenček odličan u fazi prekida, vrlo borben i čvrst u sredini terena, ali kad ima loptu komplicira i obično navuče po nekoliko igrača na sebe, što dovodi do pogrešaka.  Petravić će sa svojim suradnicima morati poraditi upravo na brzini igre i tu ne smije biti popusta u veznoj liniji, jer upravo o inspiraciji tih igrača, zajedno sa Pekom i Bajtom ovisi i kompletna krvna slika Gorice u borbi za naslov. 
Milatović polako ulazi u formu, no realizacija mu je trenutno na drugom kolosjeku, ali znajući sve vrijednsti i predispozicije tog igrača samo je pitanje dana kada će procuriti i kada će Milatović ozbiljno narušiti jesensku idilu u napadačkoj konkurenciji svojim kucanjem na vrata prvog sastava. Ove pripreme su pokazale da se na Maroševiću osjeća šestomjesečna pauza i da je trenutno pravi tek 30 - 40 minuta, no i to će doći na svoje, a Josip je još jedan od igrača koji će tražiti mjesto u prvih jedanaest. U ovih nekoliko utakmica u Puli mjesto u prvih jedanaest ozbiljno si je narušio Sučić, no on još uvijek ima prednost pred ostalima, iako smo uvjereni da ga Petravić neće tolerirati ukoliko konkretnom igrom neće doprinositi kolektivu, što mu je na kraju i pokazao u utakmicama protiv Čelika i danas protiv Budućnosti.
Veliki napredak na nekoliko prethodnih utakmica pokazao je mladi Celčić, da bi danas ušao totalno indisponiran, a nakon nekoliko pogrešaka nešto je prokomentirao treneru da bi ga ovaj udaljio iz momčadi desetak minuta prije kraja utakmice. Iako je Celčić u ovoj pripremnoj fazi napravio dva velika koraka naprijed, uspio je to sve vratiti tri koraka unazad na današnjoj utakmici.
Sutra je slobodan dan, koji će igrači iskoristiti za razgledavanje Pule, gdje je vrijeme upravo proljetno, a takva je prognoza i za sutra, a već od ponedjeljka kreće se sa novim obavezama prema planu i programu.

NK Budućnost:
Husić, Jusić, Kavanović, Čamrković, Čolić, Kovačević, Hasanović, Smajić, Softić, Ikanović, Hadžić
(Lugavić, Bojić, Kurtić, Haskić, Pirić, Čergić, Halilović, Šmigalović, Sarajlić)

HNK Gorica:
Koprić, Presečki, Hodonj, Sabljak, Bogović, Menzil, Sedmak, Ferenček, Bajto, Pek, Dvorneković
(Hadžić, Sučić, Perić, Milatović, Celčić, Makarun)

strijelac: 1 : 0 Bojić (79)