Matija Dvorneković i Nikola Rak se priključili pripremama Gorice

Pregledano 3527 puta
Foto galerija
Foto galerija
Matija Dvorneković i Nikola Rak se priključili pripremama Gorice
Svlačionica Gorice od danas je bogatija za dva velika nogometna imena. Nikola Rak (Slaven Belupo) i Matija Dvorneković (FC Torpedo Moskva) od utorka treniraju sa Goricom. Obojica su trenutno slobodni igrači, a kako Gorica već godinama predstavlja vrlo ozbiljan sportski projekat u ovoj regiji nije trebalo dugo da prihvate poziv Gorice te da se priključe pripremama. Ne pojavi li se neka kvalitetna inozemna opcija vrlo je izgledno da će ofanzivna linija Gorice (Dvorneković, Kiš, Rak) imati obrise koji nadilaze II HNL, a da će stručni stožer kluba uz sve igrače koje ima na raspolaganju imati itekako slatkih briga.

I Dvorneković (1989) i Rak (1987) su svoj nogometni put započeli u velikogoričkom Radniku, a njihov nogometni put u posljednjim godinama vezan je uz najjaču ligu Rusije, odnosno I HNL. Dvorneković je u siječnju 2011 kao ponajbolji igrač šampionske Gorice otišao prema Rusiji, a ove godine je u jednom od intervjua spomenuo kako ga naljepši nogometni trenuci vežu uz šampionsku Goricu. Ostvare li se ovi transferi uz igrače koji već jesu na raspolaganju Lončareviću, ozračje šampionske Gorice će se zasigurno osjećati u zraku.

Uprava Gorice je čitavo vrijeme naglašavala kako Gorica mora imati opredjeljenje da u svojim nogometnim ambicijama kroz podizanja letvice stepenicu više, traži opcije angažmana igrača poniklih na velikogoričkim nogometnim travnjacima, a koji svojom kvalitetom i iskustvom jamče da mogu postati poluge koje mogu i klub gurati prema ozračju šampionske 2011. godine. Klub na taj način želi i dodatno osnažiti svoje marketinške dionice na tržištu, ali i dodatno motivirati cijelu regiju ne bi li podrškom i na utakmicama i van njih zajedno stvarali jedno novo ozračje u sinergiji navijača i kluba. Sve domaće utakmice u novom prvenstvu Gorica će igrati petkom. Na ovaj način željeli smo malo rasteretiti ionako natrpane sportske vikende u gradu (ne zaboravimo da samo u Velikoj Gorici egzistira gotovo 20 nogometnih klubova), a pomicanjem termina na posljednji dan radnog tjedna ne samo da i na gradskom stadionu očekujemo bolju posjetu već će se to vjerojatno osjetiti i na posjetama ostalih nogometnih klubova u utakmicama vikendom. Prva utakmica Gorice predviđena je za utorak 15.07. u Buševcu sa Sesvetama, dok 19.07. putujemo u Sv. Martin na Muri na noge prvoligašu iz Ukrajine Volyn Lutsk, a ta utakmica će se odigrati s početkom u 18:00 sati. Kao što smo već ranije najavili Gorica je nakon uvodnog ponedjeljka preselila U Buševec gdje će u slijedeća dva tjedna odraditi onaj bazični dio priprema dok se posljednjih dvadesetak dana pred početak prvenstva vraćamo na gradski stadion u Velikoj Gorici.